KNVB noteert drukste januari-maand wat transfers betreft

2 februari 2021, 14:27

Ondanks de coronacrisis en financiële problemen bij voetbalclubs was deze januari-maand de drukste ooit. Met 169 transfers gaat januari 2021 de boeken in als de maand met de meeste wintertransfers, zo heeft de KNVB berekend. Met name de uitgaande transfers leveren een aanzienlijk aandeel aan het totaal aantal transfers.

Liefst 61 spelers stapten over naar het buitenland en dat betekende een stijging van dertig procent ten opzichte van seizoen. Toen hielden 'slehts' 47 voetballers het voor gezien in Nederland. Er zaten een aantal opmerkelijke deals tussen de uitgaande transfers: zo verkaste de 20-jarige Evert Linthorst van VVV-Venlo naar Al-Ittihad Kalba in de Verenigde Arbische Emiraten en zocht Jorrit Hendrix het avontuur in Rusland. De aanstaande deal van bijvoorbeeld Quincy Promes is in deze gegevens nog niet eens verwerkt. 

Ook de Eredivisie bleek erg in trek te zijn bij spelers uit het buitenland. In totaal togen 56 spelers naar Nederland voor een nieuw voetbalavontuur. De meest opzienbarende transfer komt uiteraard op naam van Sebastién Haller. De Fransman verruilde het Engelse West Ham United voor een dienstverband bij Ajax en werd met een transfersom van 22,5 miljoen euro de duurste Eredivisiespeler ooit. Hij was bovendien de op één na duurste speler van de afgelopen window ter wereld. Sowieso gaf Ajax veel uit: bijvoorbeeld meer dan alle clubs van Spanje opgeteld. 

Go Ahead Eagles beet met de huurtransfer van Giannis-Foivos Botos het spits af. De aanvallende middenvelder kwam over van het Griekse AEK Athene. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Ajax, dat op de laatste dag om 22.41 uur Oussama Idrissi op huurbasis overnam van Sevilla FC als aanstaande vervanger van Promes, wiens overgang nog niet rond is.

Lees ookTien transfers die deze transferwindow toch niet doorgingen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen