KNVB komt met oplossing voor gehavend amateurvoetbal

2 februari 2021 – Als het hervatten van de competities in het amateurvoetbal geen optie meer is vanwege het coronavirus, komt de KNVB met een passende oplossing zodat er in elk geval nog gevoetbald kan worden: de KNVB Regio Cup. Dit zijn kleinschalige regionale competities die uitkomst moeten bieden voor in ieder geval de teams in de Categorie B veld en zaal en pupillen.

KNVB komt met oplossing voor gehavend amateurvoetbal

De voetbalbond ziet dat het mes met deze oplossing aan twee kanten kan snijden. Enerzijds krijgt het seizoen dan een waardig einde en anderzijds zorgt de regionale aanpak voor minder lange reisafstanden en een vergrote kans op aantrekkelijke derby's. Over de invulling van het toernooi gaat de KNVB zich nog buigen. Dat hangt onder meer af van de beschikbare tijd in het restant van het seizoen.

Teams in de Categorie B (alle lagere amateurteams) doen automatisch mee tenzij de club zich afmeldt. Voor de Categorie A (Tweede Divisie, Derde Divisie, Hoofdklasse, 1e t/m 5e klasse, Vrouwen, topklasse t/m 3e klasse O23 en O19 t/m O13 (Ere)divisie t/m Hoofdklasse) gloort er nog hoop aan de horizon als het gaat om een normaal einde van het seizoen - mits corona dat toelaat. Er liggen in Zeist nog scenario's klaar waarin het huidige seizoen een vervolg zou krijgen. In de routekaart, die de KNVB morgen (woensdag) zal presenteren, staan alle deadlines en mogelijkheden opgesteld.

Jan Dirk van der Zee, directeur van het amateurvoetbal, hoopt dat er spoedig weer gevoetbald kan worden. "Na al die maanden wil iedereen dolgraag weer voetballen en wij willen hiervoor alle mogelijkheden benutten", zo verklaart hij op de website van de KNVB.

Eredivisie

gerelateerd