Bijna 36-jarige Ronaldo loodst Juve langs Inter

2 februari 2021, 22:49   Bijgewerkt: 2 februari 2021, 22:55

Cristiano Ronaldo viert aanstaande vrijdag alweer zijn 36e verjaardag, maar daar is op het veld nog altijd weinig van te merken. Twee weken nadat hij Juventus aan de Supercoppa hielp, loodste hij zijn ploeg ook langs Inter in de heenwedstrijd van de halve finale van de Coppa Italia. Met twee treffers besliste de Portugees de bekerkraker tegen Internazionale in een 1-2 zege.

Met Inter - Juventus leverde de halve finale van de Italiaanse beker een absolute kraker op. Natuurlijk was het een interessante ontmoeting tussen Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt, maar het bleek vooral de wedstrijd van Cristiano Ronaldo. In de beginfase zag hij echter Inter nog op voorsprong komen. Een voorzet van Nicolo Barella werd binnengewerkt door Lautaro Martínez. Binnen tien minuten was het 1-0 voor de thuisploeg.

Het antwoord van Ronaldo volgde nog voor rust. In de 26e minuut zette hij Juventus op 1-1 door een benutte strafschop. Negen minuten later was het weer raak: na een terugspeelbal van De Vrij ontstond een misverstand tussen doelman Samir Handanovic en verdediger Alessandro Bastoni. Ronaldo maakte daar dankbaar gebruik van door de bal te veroveren, het tweetal te omspelen en in een leeg doel binnen te werken: 1-2. 

Die ruststand zou ook de eindstand blijken. Niet in de laatste plaats was dat te danken aan de 43-jarige Gianluigi Buffon. Met enkele fraaie reddingen voorkwam hij dat Inter - dat in de tweede helft de meeste kansen kreeg - gelijk kon maken. Zo zette Juventus een goede uitgangspositie neer voor de return, die over een week zal worden gespeeld. Morgen (woensdag) vindt de eerste ontmoeting plaats in de andere halve finale, tussen Napoli en Atalanta. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen