Leeds-verdediger Struijk vraagt Belgisch paspoort aan

3 februari 2021, 08:44   Bijgewerkt: 3 februari 2021, 09:26

De Belgische voetbalbond hoopt Pascal Struijk te overtuigen om voor een interlandloopbaan bij de Rode Duivels te kiezen. De 21-jarige verdediger van Leeds United heeft inmiddels een Belgisch paspoort aangevraagd, zo bevestigt de Belgische voetbalbond aan Het Nieuwsblad. Struijk kreeg onlangs een belletje van Roberto Martínez, die overweegt hem in maart uit te nodigen voor de Belgische nationale ploeg.

De Telegraaf schreef dinsdag al over de Belgische interesse voor Struijk. De verdediger heeft Nederlands en Indonesisch bloed, maar kan ook voor België uitkomen omdat hij werd geboren in het Antwerpse Deurne. Op jonge leeftijd verhuisde Struijk naar Den Haag, waar hij in de jeugd van ADO speelde. Via Ajax kwam de verdediger in 2018 terecht bij Leeds United, waar hij dit seizoen in de Premier League zijn doorbraak kent.

In 2020 gaf Struijk in een interview met Sport/Voetbalmagazine aan het 'bijzonder' te zullen vinden als hij een belletje zou krijgen van Martínez. "Maar mijn voorkeur gaat uit naar Nederland", voegde hij daaraan toe. "Mochten ze het bij Oranje niet met mij zien zitten, en de Belgische bondscoach is wel bereid om mij een kans te geven, dan zou ik zeker voor de Rode Duivels kunnen kiezen."

Het is niet bekend wat de plannen van bondscoach Frank de Boer met Struijk zijn. De Nederlands trainer wil niet reageren op de nieuwste ontwikkelingen rond de verdediger van Leeds United. Dat zal hij pas doen als hij in maart zijn selectie bekendmaakt voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije, Letland en Gibraltar. Ondanks de zware blessure van Virgil van Dijk heeft De Boer met onder meer Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Daley Blind, Nathan Aké en de bij Lille doorgebroken Sven Botman genoeg keuze achterin.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen