'Arnesen weerhield Advocaat van voortijdig vertrek bij Feyenoord'

3 februari 2021, 10:43

Feyenoord bevond zich na de 3-0 nederlaag tegen sc Heerenveen in een mini-crisis. Dick Advocaat kraakte het tactische vermogen van zijn spelers en overwoog zelfs even de handdoek in de ring te gooien. In een reconstructie schrijft Voetbal International dat daags na de smadelijke verliespartij zowel technisch directeur Frank Arnesen als algemeen directeur Mark Koevermans naar het huis van Advocaat reed om op de gelouterde trainer in te praten.

Arnesen en Koevermans maakten Advocaat duidelijk honderd procent achter hem te staan. De boodschap van de directeuren beviel Advocaat wel. Ook zijn assistenten Cor Pot, John de Wolf en Zeljko Petrovic (nu hoofdtrainer van Willem II) praatten op hem in. Op dat moment had Advocaat zijn beslissing al genomen. 'Hij laat zijn afscheid van het voetbal niet regisseren door een paar onwillige spelers. Als hij ten onder gaat, dan wel op zíjn manier', schrijft VI.

Advocaat moest na de wedstrijd tegen Heerenveen worden gekalmeerd door zijn assistenten. Uitspraken vanSteven Berghuis tegenover ESPN vielen niet in goede aarde bij de trainer. De aanvoerder van Feyenoord gaf aan dat de tactiek niet deugde en dat Feyenoord terug moest naar de tekentafel. Op zijn beurt ergerde Berghuis zich aan uitlatingen van zijn trainer na afloop van de verloren wedstrijd tegen AZ. Advocaat gaf aan dat de Alkmaarders meer kwaliteit hebben.

Vrijdag ging Advocaat om tafel met Berghuis, als aanvoerder de afgevaardigde namens de spelersgroep, en werd de kou uit de lucht gehaald. Berghuis sprak namens de selectie het vertrouwen in de trainer uit en ook de AZ-opmerking werd besproken. Twee dagen later won Feyenoord de topper tegen PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen