Flick bespreekt verhuur Zirkzee en noemt Lahm als voorbeeld

3 februari 2021, 15:56

Joshua Zirkzee maakte vlak voor het sluiten van de winterse transfermarkt de overstap van Bayern München naar Parma. De negentienjarige aanvaller wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan de Italiaanse laagvlieger en kan vervolgens voor een bedrag van vijftien miljoen euro de definitieve overstap naar de Serie A maken. Toch ziet trainer Hansi Flick nog steeds een toekomst voor Zirkzee in Zuid-Duitsland.

Flick werd woensdag in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Hertha BSC gevraagd naar zijn mening over het (tijdelijke) vertrek van Zirkzee. "Het is belangrijk dat ze aan spelen komen. Joshua Zirkzee en Chris Richards (verhuurd aan 1899 Hoffenheim, red.) zijn spelers die ik ook bij de club had willen houden, maar het is voor hun ontwikkeling cruciaal dat zij wedstrijdervaring opdoen", antwoordde hij.

De trainer vergelijkt Zirkzee met Philipp Lahm en David Alaba, die als jonge spelers Bayern München ook tijdelijk verlieten voor een andere club. "Spelers als Lahm of Alaba hebben hetzelfde pad bewandeld en vervolgens Bayern gevormd", zei hij. De drie en een half jaar geleden gestopte Lahm werd tussen 2003 en 2005 uitgeleend aan VfB Stuttgart, terwijl Alaba in 2011 een half seizoen op huurbasis uitkwam voor 1899 Hoffenheim.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen