Brobbey verlaat Ajax in deze zomer: "Er alles aan gedaan"

3 februari 2021, 18:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Brian Brobbey vertrekt in de komende zomer transfervrij bij Ajax. De talentvolle aanvaller (19) beschikt over een aflopend contract en was lang in gesprek over een verlenging daarvan, maar beide partijen zijn niet tot een akkoord gekomen. Zodoende verlaat de spits, die Mino Raiola als zaakwaarnemer heeft, komende zomer Amsterdam.

Dat maakt Ajax bekend op het clubkanaal. "Wij vinden het erg jammer en hebben er alles aan gedaan om hem langer bij Ajax te houden. Hij kiest ervoor om na de zomer ergens anders te gaan voetballen", licht technisch directeur Marc Overmars toe. "Ik baal ervan, maar het is zijn goed recht. Brian staat nog een paar maanden bij ons onder contract, als we hem nodig hebben dan zal de trainer hem opstellen."

Brobbey speelde tot dusver zes officiële wedstrijden in het eerste van Ajax, waarin hij tweemaal scoorde en een assist af. Recentelijk maakte hij in een invalbeurt tegen Willem II het verschil namens de ploeg van Erik ten Hag. Hoewel de spitspositie lang een zorgenkindje was in Amsterdam, kocht Overmars deze winter Sébastien Haller voor 22,5 miljoen euro. Daarmee zag Brobbey zijn perspectief voor de komende jaren flink verminderen.

Lees ookOpmerkelijk: Brobbey mag van Ajax niet voor camera verschijnen

Afgelopen week zouden de onderhandelingen definitief zijn stukgelopen tussen beide partijen, waarna dit nieuws naar buiten is gebracht door Ajax. Raiola is de zaakwaarnemer van Brobbey en hij gaf eerder te kennen dat er veel speelt rondom zijn persoon. Tot dusver werd onder andere Borussia Dortmund gelinkt aan de diensten van de jeugdinternational.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen