Manchester City zet dubbele superreeks voort bij Burnley

3 februari 2021, 20:51

Manchester City heeft de ongekende reeks waaraan het momenteel bezig is een uitstekend vervolg gegeven op bezoek bij Burnley (0-2). Door een vroege voorsprong had de ploeg van Pep Guardiola het geen enkele seconde echt moeilijk, boekte het de dertiende zege op rij (dertig goals voor, drie tegen), verstevigt het de koppositie in de Premier League én zet het de ongekende serie tegen Burnley voort. 

De geweldige vorm waarin de ploeg van Guardiola steekt in de competitie, werd tegen Burnley al na drie minuten zichtbaar. Gabriel Jesus opende namelijk de score vroeg namens de bezoekers, die in de laatste zeven wedstrijden tegen Burnley óók een ongekende reeks neerzette. Met 29 doelpunten voor en slechts één tegen Burnley is Manchester City momenteel niet alleen in grootse vorm, maar blijkt The Clarets ook nog een van de favoriete opponenten van City.

En dan moest de thuisploeg het ook nog eens stellen zonder onder andere Chris Wood, de gevaarlijkste aanvaller. Dat het amper partij kon bieden aan de koploper van Engeland, was dan ook niet verwonderlijk. Na een halfuur maakte The Citizens ook de dertigste goal in de laatste zeven onderlinge ontmoetingen met Burnley: Raheem Sterling werkte van dichtbij binnen na een voorzet vanaf rechts.

Wat de thuisploeg ook probeerde, Manchester City kwam niet meer in de problemen. Alleen keeper Ederson ging na een harde overtreding op Erik Pieters nog wel op de bon met geel, maar hield ook met die prent op zak wel de nul. Door de zege staat City zes verliespunten voor op Manchester United en liefst zeven op Liverpool - de komende tegenstander. In de huidige vorm is het voor die ontmoeting de absolute favoriet.

Overige uitslag:

Fulham – Leicester City 0-2

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen