Lille heeft met zege en clean sheet geen last van plankenkoorts

3 februari 2021, 21:01

OSC Lille heeft woensdagavond laten zien goed met druk om te kunnen gaan. De ploeg van Sven Botman kwam afgelopen weekend na misstappen van Olympique Lyon en Paris Saint-Germain onverwacht alleen aan kop in Frankrijk en heeft die eerste plek verstevigd met een knappe zege. Met een clean sheet en zege op Girondins Bordeaux (0-3) kan het rustig toekijken wat de concurrenten later vanavond doen.

De eerste keer dit seizoen dat OSC Lille aan kop van de Ligue 1 kwam, liet het prompt punten liggen tegen OGC Nice (1-1), maar ditmaal liet de ploeg zien dat het geen plankenkoorts meer heeft. In de eerste helft vonden de bezoekers weliswaar nog geen gaatje in de verdediging van Bordeaux, maar in de tweede helft ging het wel goed.

Yusuf Yazici opende tien minuten in de tweede helft de score, gevolgd door treffers van Timothy Weah en invaller Isaac Lihadji. Botman hield achterin opnieuw de nul en dat is fijn: want het is de derde clean sheet op rij. Voor Lille betekende de royale overwinning bovendien de vijfde zege op rij in de Ligue 1, waardoor het rustig kan afwachten wat achtervolger Lyon en PSG doen later op de avond.