PSG en Lyon blijven met zeges in het spoor van koploper Lille

3 februari 2021, 22:52

Paris Saint-Germain en Olympique Lyon blijven in het spoor van Ligue 1-koploper OSC Lille. De achtervolgers maakten woensdagavond geen fout tegen respectievelijk Dijon (0-1) en Nîmes (3-0). Olympique Marseille pakte na het ontslag van André Villas-Boas een punt bij RC Lens (2-2), mede door de eerste goal van Arek Milik.

Na de pijnlijke nederlaag tegen Lorient (3-2), alweer de tweede onder leiding van Mauricio Pochettino in de Ligue 1, kon PSG zich geen fout veroorloven in eigen huis tegen laagvlieger Nîmes. Met Mitchel Bakker in de basis en Xavi Simons op de bank had de sterrenformatie het ook niet echt lastig, want bij de 1-0 werd het zelfs een handje geholpen.

Ángel di Maria onderschepte een tekort teruggespeelde bal achterin bij Nîmes en kon eenvoudig het openingsdoelpunt maken. De Argentijn was na een half uur aangeven bij de tweede goal van PSG, afgerond door Pablo Sarabia. Alleen bij treffer van Kylian Mbappé had Di Maria geen invloed en direct daarna werd hij gewisseld. Simons bleef overigens negentig minuten op de bank en moet zijn debuut derhalve nog altijd uitstellen. 

Dijon - Olympique Lyon 0-1

Na een nederlaag en gelijkspel heeft Olympique de draad weer volledig opgepikt in de Franse competitie. Eerst werd Saint-Étienne weggevaagdg (0-5) en een week later werd ook Bordeaux verslagen en aan dat rijtje wordt Dijon toegevoegd. Een droge schuiver van Lucas Paquetá, op aangeven van Karl Toko Ekambi – samen met captain Memphis Depay MVP van Lyon –, was genoeg voor de drie punten en nog altijd de tweede plaats in de Ligue 1.

Overige uitslag:

RC Lens – Olympique Marseille 2-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen