Gisteren gemist: Haller-soap, remontada Barça, Brobbey en Chong

4 februari 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 3 februari.

Ajax-spits Haller niet ingeschreven voor Europa League

Ajax heeft mogelijk een fout gemaakt bij het indienen van de spelerslijst: record aankoop Sébastien Haller staat er niet op. Dat betekent weliswaar nog niet dat hij definitief niet in actie kan komen in de Europa League, maar zeker is dat nog allerminst. "We zijn met de KNVB en de UEFA aan het uitzoeken waar het mis is gegaan", laat een woordvoerder van Ajax weten. OSC Lille is in de zestiende finale de eerste opponent van de ploeg van Erik ten Hag.

FC Barcelona opgelucht na krankzinnige bekeravond bij Granada

FC Barcelona is woensdag door het oog van een klein uitgevallen naald gekropen in de kwartfinale van de Copa del Rey. De ploeg van Ronald Koeman stevende in reguliere speeltijd lang af op een nederlaag, maar dwongen via een houdini-act een verlenging af. Daarin moest het tot twee toe op voorsprong te komen om ook daadwerkelijk af te rekenen met Granada (3-5), waarbij Frenkie de Jong een belangrijke goal maakte en Jordi Alba de absolute hoofdrol had.

'Brobbey op weg naar Leipzig, gesprekken al gevoerd'

Brian Brobbey vertrekt bij Ajax komende zomer, maar dat heeft niets te maken met de houding van de Amsterdammers. Diens zaakwaarnemer heeft benadrukt dat het gevoel van de spits doorslaggevend was en niet de instelling van Ajax. De komst van Sébastien Haller speelde evenmin mee bij Brobbey, die naar verluidt in de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/379594/brobbey-op-weg-naar-leipzig-gesprekken-al-gevoerd/,_blank,belangstelling staat van RB Leipzig].

Crisis Liverpool nog niet voorbij, droomdebuut Lingard

Liverpool heeft opnieuw een forse dreun geïncasseerd woensdagavond. Na twee zeges leek de ploeg van Jürgen Klopp de mindere periode in Engeland achter zich gelaten te hebben, maar op eigen veld gingen The Reds onverwacht onderuit tegen laagvlieger Brighton & Hove Albion (0-1). Het is vierde puntverlies in de laatste zes wedstrijden. Eerder op de avond [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/379590/manchester-city-zet-dubbele-superreeks-voort-tegen-burnley/,_blank,won Manchester City wel 'gewoon']. 

NAC Breda verrast en haalt Jansen tóch nog binnen

De overgang van Anco Jansen naar NAC Breda leek van de baan, maar de spelmaker maakt toch de overstap naar de Eerste Divisie-club. Doordat zijn contract bij FC Emmen werd ontbonden, kan hij woensdagavond alsnog de transfer maken. Eerder deze periode werden Darren Maatsen, Ramon Hendriks, Michaél Maria en Marouan Azarkan al gepresenteerd door NAC.

Chong luistert debuut bij Club Brugge op met fraaie goal

Tahith Chong (op archiefbeeld) heeft zijn debuut bij Club Brugge woensdagavond opgeluisterd met een treffer. De Nederlander kreeg direct na zijn komst van Werder Bremen een basisplaats in de Belgische beker tegen de amteurs van Olsa Brakel. Zij maakten het de ongenaakbare koploper van België een helft moeilijk, maar capituleerden in de tweede helft – mede door een goal van Chong (6-1).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen