Klopp spreekt na nieuwe dreun van 'mentale vermoeidheid'

4 februari 2021, 10:22

Liverpool ging woensdag voor de tweede keer op rij onderuit in een thuiswedstrijd in de Premier League. Brighton & Hove Albion was verrassend met 0-1 te sterk. Niet alleen werd voor de tweede keer op rij thuis verloren, ook was het al de derde thuiswedstrijd op rij zonder doelpunt voor Liverpool. Jürgen Klopp weet dat het dit seizoen allemaal moeilijker is dan vorig jaar.

"Voor mij was het team, en het is lang geleden dat ik zag, mentaal vermoeid. Dat zorgt ervoor dat je geen goede benen hebt", zei Klopp bij BT Sport. "We hebben een zware week achter de rug en hebben niet genoeg verfrist. Dan ben je niet goed genoeg om Brighton te verslaan. We speelden tegen een erg goede ploeg. We waren mentaal niet op orde en daarom was deze drempel te pittig. We kregen het niet voor elkaar."

Ondanks dat Liverpool meer balbezit had, verloor het terecht in de ogen van de Duitser. "Zij hadden een goede plan en verdienden de overwinning. Natuurlijk hadden we meer willen laten zien, maar het was niet overtuigend genoeg. Ik weet dat mijn spelers van A naar B kunnen passen, maar B bereiken bleek nu soms onhaalbaar. Het was een zware week, dat is de enige verklaring die ik ervoor heb. We hebben niet genoeg gecreëerd."

Liverpool staat op de teleurstellende vierde plaats en kan de komende weken aan de bak. In komende duels zijn Manchester City, Leicester City en Everton de opponenten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen