Wonderdokter Ultee geniet: "Dit hadden we nooit durven dromen"

4 februari 2021, 10:36

Toen Sjors Ultee het roer overnam van Kevin Hofland, stond Fortuna Sittard er niet goed voor in de Eredivisie. Inmiddels is dat totaal anders en bezet de club de elfde plek. Het pakte liefst 22 punten in 2 maanden tijd. De 33-jarige Ultee is trots.

Dat het zo goed zou gaan, had hij niet verwacht. "Het is een lekkere opmars en heel noodzakelijk ook. Dit hadden we nooit durven dromen. Wat ik anders doe dan Kevin, vind ik moeilijk te beantwoorden. Het lijkt al snel een uithaal naar hem, dat wil ik niet. Hij heeft goede dingen gedaan, het spel was alleen wisselvallig. Spelers gingen het ene moment een duel aan, het volgende niet. De ene keer sprintten ze terug, de andere keer niet. Wel druk zetten of niet? Het was inconsequent. We hameren er nu op om continu te doen wat we moeten doen: aanvallen en verdedigen", zegt hij tegen Tubantia.

Bij FC Utrecht leerde hij veel van Erik ten Hag, die daar toen hoofdtrainer was. "Hij zat daar extreem bovenop. In het begin vond ik dat overdreven. Hij werd boos als een speler een van de tien keer iets niet uitvoerde. Nu ben ik het helemaal met hem eens. Een kans missen kan, maar vergeten terug te sprinten of druk te zetten, kan niet."

Van de laatste plaats naar de elfde positie is uiteraard erg knap. Fortuna is inmiddels al bijna veilig. "Ik ben ergens wel trots, maar ik weet ook dat we er nog lang niet zijn. We hebben een klein beetje afstand genomen van de laatste plekken. Om echt veilig te zijn, moeten we nog drie keer winnen. Als het dan eind maart is, kunnen we een nieuw doel stellen. Maar voor hetzelfde geld is het dan al eind april."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen