Spoorboekje: Fortuna - Heracles, Inter, KKD-duels en overleg UEFA

5 februari 2021, 07:22

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 5 februari.

Nieuws

Overleg bij de UEFA

De UEFA gaat een serieuze eerste stap zetten om te kijken naar veranderingen in de Champions League. Zoals Bayern München's Karl-Heinz Rummenigge eerder al aankondigde gaat de Europese voetbalbond tijdens een online overleg wat actiepunten bespreken. Dit zijn vanaf vandaag de belangrijkste mogelijke veranderingen. 

Wedstrijden

Fortuna Sittard - Heracles Almelo (20.00 uur)

Liefst 22 punten pakte Fortuna Sittard in twee maanden tijd. Het steeg onder de hoede van Sjors Ultee van de achttiende naar de huidige elfde positie. Dat Fortuna inmiddels al bijna veilig is, is een prestatie van formaat van de Limburgers. Ook Heracles Almelo is goed bezig en staat een plaatsje hoger dan Fortuna, maar beide teams hebben evenveel punten. Wie haakt er vandaag aan en vindt aansluiting met het linkerrijtje?

Fiorentina - Internazionale (20.45 uur)

Een mooi vooruitzicht voor Internazionale: bij winst in Florence gaat de formatie van Antonio Conte aan kop in de Serie A. Bij een overwinning staat het met een punt meer dan AC Milan eerste in de competitie. Inter is bovendien op zoek naar ereherstel na het puntenverlies tegen Udinese van afgelopen weekend. Fiorentina staat elfde en moet normaliter te pakken zijn voor Inter. Eerder dit seizoen maakten beide teams er in Milaan een spektakelstuk van. Inter won toen met 4-3.

FC Volendam - Excelsior (21.00 uur)

Twee ploegen met promotiedoelen treffen elkaar vandaag in Volendam. Wim Jonk en consorten wonnen knap bij Go Ahead Eagles en willen de goede lijn doortrekken naar vanavond tegen het wisselvallige Excelsior. Die ploeg staat elfde en moet vanavond winnen als het wil aansluiten. Volendam staat er iets beter voor met 37 punten, daarmee bezet het de zevende positie. Bij winst lonkt het passeren van Go Ahead Eagles.

Voetbal op tv

18.45 uur: Voetbal op Vrijdag, ESPN, schakelprogramma

20.00 uur: Fortuna Sittard - Heracles Almelo, ESPN 2, live verslag van het Eredivisie-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

20.45 uur: Fiorentina - Internazionale, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Serie A-duel

21.00 uur: Voetbal op Vrijdag, ESPN, schakelprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen