Ten Hag baalt: "Haller is ongelofelijk teleurgesteld"

4 februari 2021, 15:04   Bijgewerkt: 4 februari 2021, 16:32

Op de persconferentie van Ajax werd Erik ten Hag uiteraard direct belaagd met vragen over de dure fout die Ajax heeft gemaakt door Sébastien Haller niet in te schrijven voor de Europa League. De spits staat niet op de lijst en mag daardoor niet spelen in Europa. Heel vervelend, vindt Ten Hag.

"Haller is ongelofelijk teleurgesteld, maar hij is ook realistisch. Hij weet dat de fout niet met opzet is gemaakt", zei de coach van Ajax. "Het is niet om te lachen. Dit is onvoorstelbaar vervelend voor de speler in kwestie. We hebben hem natuurlijk niet voor niets gehaald, dat heeft hij in januari ook al laten zien. Het is een administratieve fout. Hij is niet vergeten, maar het is iets met computers. Iets met een vinkje aanzetten of uitzetten, daar is iets verkeerd gegaan. Want hij stond wel degelijk op de lijst. Natuurlijk zullen we alle zeilen bijzetten. Het is iets kleins dat hele grote gevolgen heeft en dat heeft iets van onrechtvaardigheid." Ten Hag verwacht desondanks dat Haller zondag gaat vlammen tegen FC Utrecht. "Zoals ik hem ken is hij redelijk onverstoorbaar. Vanmorgen was hij on fire op de training."

Waar Ten Hag wel over te spreken is, is de komst van Oussama Idrissi. De aanvaller wordt gehuurd van Sevilla en kan mogelijk zondag al minuten maken. "Natuurlijk ben ik blij. Hij is een uitstekende speler en hij past goed bij ons. Keuze ontstond, vanwege de interesse van Spartak Moskou in Promes. Als zo'n kans zich voordoet, dan vonden wij dat wij daar op in moesten spelen."

Overigens gelden Noussair Mazraoui en Nicolas Tagliafico als twijfelgevallen voor komende zondag. Zij waren er zondag nog niet bij tegen AZ. Mogelijk kan ook Mohammed Kudus spelen.

Lees ook: BREAKING! Ajax erkent fout en vergat Haller zelf in te schrijven

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen