Dubbele longembolie houdt Pot aan de kant bij Feyenoord

4 februari 2021, 17:38

Cot Pot doet tijdelijk een stapje terug bij Feyenoord. De assistent-trainer van Dick Advocaat heft een dubbele longembolie opgelopen en is in elk geval een maand afwezig bij de Rotterdammers. "En daarna rustig optrainen", kondigt Pot bovendien nog een herstelperiode aan. Mede daarom wordt er snel een nieuwe assistent aan de staf toegevoegd – vermoedelijk Koen Stam.

Op advies van clubarts Casper van Eijk ging Pot langs de spoedeisende hulp. "De volgende dag volgden nog meer tests en bleek dat ik een dubbele longembolie had. Daar ben ik wel heel erg van geschrokken. Casper zegt zelfs dat ik erg veel geluk heb gehad. Door trombose in mijn been is een bloedpropje naar mijn longen gegaan en dat heeft zich daar aan beide kanten vermenigvuldigd. Door daadkrachtig handelen van onder anderen Casper is erger voorkomen", zei Pot op de clubsite over de diagnose.

Inmiddels maakt Pot het goed. "Ik mag niet wandelen, niet lopen, niet fietsen, niet autorijden. Ik zit nu dus echt in lockdown. Gelukkig heb ik geen pijn meer, mede dankzij pijnstillers. Nu is het uitzieken. De longarts checkt me over twee weken weer en verwacht dat ik na een maand weer kan gaan optrainen", verwacht de rechterhand van Advocaat. Omdat ook Zeljko Petrovic vertrok, is de technische stad beduidend uitgedund.

Lees ook'Stam vervangt Petrovic

Op de achtergrond blijft Pot overigens wel actief bij Feyenoord. "Hopelijk kan ik na die maand weer terug aan het werk. Dat doe ik alleen als het verantwoord is. Met Dick zal ik, zoals gewoonlijk, dagelijks contact hebben. De sfeer op de club zal ik wel even moeten missen, maar ik blijf vanuit huis betrokken", aldus assistent-trainer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen