Tuchel houdt opnieuw de nul en wint topper met Chelsea

4 februari 2021, 22:53   Bijgewerkt: 5 februari 2021, 07:39

Thomas Tuchel heeft zijn eerst topper in dienst van Chelsea winnend afgesloten. De Duitse oefenmeester hield ook in zijn derde wedstrijd als eindverantwoordelijke de nul en haalde dankzij een rake strafschop van Jorginho donderdagavond de zege binnen tegen Tottenham Hotspur. De ploeg van José Mourinho kwam heel zwak voor de dag, al had het in de slotfase nog zomaar een punt kunnen pakken (0-1). 

Voor beide ploegen was het erop of eronder donderdagavond: beide teams stonden vooraf op 33 punten, al had Chelsea daar één duel meer voor nodig. In de eerste twee wedstrijden van Thomas Tuchel pakte The Blues vier punten, maar hield het wel tweemaal de nul. Tottenham Hotspur verloor de laatste twee duels in de Premier League, José Mourinho had in zijn loopbaan tot dusver echter nog nooit twee thuiswedstrijden op rij verloren.

Voor de Spurs was het sowieso in 2012 voor het laatste dat het drie Premier League-wedstrijden op rij verloor, maar na de eerste helft had het er alle schijn van dat het donderdagavond zou gebeuren. Met Steven Bergwijn in de basis had Tottenham op eigen veld namelijk amper wat in te brengen tegen Chelsea, dat opnieuw zonder Hakim Ziyech op het veld weliswaar niet geweldig speelde, maar wel duidelijk de overhand had. De rake strafschop van Jorginho na ruim twintig minuten deed recht aan de verhouden in het Tottenham Hotspur stadion (0-1). 

In het tweede bedrijf hield Tottenham Hotspur de rijen beduidend beter gesloten, al kwamen Timo Werner (over), Mateo Kovacicic (naast) en Mason Mount (redding Hugo Lloris) nog wel door de achterhoede voor Tottenham Hotspur. Net als de laatste duels tegen Burnley en Liverpool creëerde het elftal van José Mourinho angstvallig weinig zonder de geblesseerde diepe spits Harry Kane. Zonder hem ging voor het eerst sinds 2012 Tottenham Hotspur drie keer op rij onderuit in de Premier League en verloor Mourinho voor het eerst ooit twee thuiswedstrijden op rij. Daardoor verliest de ploeg bovendien de aansluiting met de bovenste ploegen in de Premier League, waardoor de druk op Mourinho ook zal toenemen.

Chelsea hield – ondanks het vroege uitvallen van Thiago Silva met een dijbeenblessure – ook in het derde duel van Tuchel de nul en de teller onder zijn leiding staat inmiddels al op zeven punten. Behalve een schot van Erik Lamela werd Édouard Mendy amper getest, want pogingen van Lucas Moura (over) en Vinicius (naast) in de slotfase waren niet op doel. En dat is met duels met Sheffield United, Barnsley (FA Cup), Newcastle United en Southampton een fijne wetenswaardigheid voor Tuchel, die al met al een alleraardigste start kent bij The Blues

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen