Gisteren gemist: Haller, zege Chelsea, wijzigingen bij Feyenoord

5 februari 2021, 00:30   Bijgewerkt: 4 februari 2021, 23:54

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 4 februari. 

Ajax erkent fout en vergat Haller zelf in te schrijven 

Ajax gaat door het stof. De Amsterdammers zijn zelf vergeten om topaankoop Sébastien Haller in te schrijven voor de Europa League. De naam van de duurste aankoop aller tijden ontbrak op de spelerslijst die Ajax woensdag doorgaf aan de KNVB, die op zijn beurt de lijst moest checken en doorgeeft aan de UEFA. Ajax geeft aan de NOS toe dat het zelf de mist in is gegaan. 

Tuchel houdt opnieuw de nul en wint eerste topper met Chelsea

Thomas Tuchel heeft zijn eerst topper in dienst van Chelsea winnend afgesloten. De Duitse oefenmeester hield ook in zijn derde wedstrijd als eindverantwoordelijke de nul en haalde dankzij een rake strafschop van Jorginho donderdagavond de zege binnen tegen Tottenham Hotspur. De ploeg van José Mourinho kwam heel zwak voor de dag, al had het in de slotfase nog zomaar een punt kunnen pakken (0-1).

Feyenoord zet Stam tijdelijk door als vervanger Petrovic

De technische staf van Feyenoord is voor de rest van dit seizoen versterkt met Koen Stam. De oefenmeester was officieel assistent-coach bij het O21-team van de Rotterdammers, maar is tot en met het einde van dit voetbaljaar de opvolger van de naar Willem II vertrokken Zeljko Petrovic en aanstaande vrijdag (morgen) staat hij voor het eerst op het veld met de A-selectie. Ook kwam het bericht naar buiten dat Cor Pot [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/379629/dubbele-longembolie-houdt-pot-aan-de-kant-bij-feyenoord/,_blank,voorlopig afwezig is bij Feyenoord]. 

Probleem Leipzig: Liverpool mag Duitsland niet in

RB Leipzig heeft een huisvestingsprobleem voor de komende maand: de club heeft van de Duitse overheid géén toestemming gekregen om Liverpool te ontvangen in de achtste finales van de Champions League. De wedstrijd op 16 februari moet derhalve buiten Duitsland gespeeld worden óf een reglementaire nederlaag wacht.

Stevens wil na zijn vertrek bij Schalke geen officiële functie meer

Huub Stevens (67) heeft uitgesloten dat hij nog terugkeert als trainer op het veld. De oefenmeester stopt na dit seizoen als lid van de Raad van Commissarissen bij Schalke 04, maar zal niet elders nog opduiken - in elk geval niet in een officiële functie. Alleen vanuit Gelsenkirchen kunnen ze nog eens bellen voor hulp, verder is de coach definitief met voetbalpensioen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen