Narsingh uit op eerherstel: "Ik wil laten zien dat ik er nog ben"

5 februari 2021 – Heel bewust koos Luciano Narsingh ervoor om in de winterstop op huurbasis naar FC Twente te gaan. De buitenspeler bevond zich bij Feyenoord op het tweede plan en weet dat hij de laatste jaren weinig meer heeft laten zien. Hij hoopt het momentum te kunnen kantelen in Enschede.

Narsingh uit op eerherstel: "Ik wil laten zien dat ik er nog ben"

Narsingh kende in het begin van zijn loopbaan mooie jaren bij sc Heerenveen en PSV. In Eindhoven speelde hij vijf jaar en beleefde de international goede jaren met onder mee twee landstitels.  "Als ik nu terugkijk, denk ik: ik had er meer van moeten genieten", zegt de dertigjarige Narsingh tegen de NOS.

Spijt van zijn keuzes heeft de buitenspeler niet. "Je kan dingen niet plannen. Het loopt in het voetbal nou eenmaal zoals het loopt. Ik ben nu blij dat ik bij Twente zit en dat ik mij hier kan laten zien", vertelt Narsingh. "Ik wil laten zien dat ik er nog ben. Dat ik het kán, weet ik zeker. Ik ben niet veranderd. Maar nu krijg ik het podium om het ook te laten zien."

De kritiek die hem vooral bij Feyenoord ten deel viel, vond hij af en toe zwaar. "Ook ik krijg wel dingen mee, dat er geschreven wordt: komt Narsingh nog wel terug? Ik begrijp dat ook, omdat ze mij lang niet hebben gezien. Dus wil ik hier weer laten zien dat ik gevaarlijk kan zijn, assists kan geven."

Dat er getwijfeld wordt aan zijn kwaliteiten, doet hem ook weinig. Hij is overtuigd van zijn kwaliteiten. "Dat is ook Nederland, dat ze zo denken. Het doet wel wat met me. Maar het geeft mij ook positieve druk. Het motiveert mij om hard te werken en te tonen dat ik er gewoon nog ben."
Met FC Twente gaat hij zaterdag op bezoek bij PSV.

Eredivisie

gerelateerd