Eredivisie bereidt zich voor: "Sneeuwploeg staat klaar"

5 februari 2021, 08:55

Nederland wordt komend weekend zeer waarschijnlijk getroffen door winters weer. Er wordt gerept over een kans op forse sneeuwbuien en flinke vorst. Wat dat gaat betekenen voor de Eredivisie-wedstrijden is nog niet duidelijk. Wel lijkt het erop dat de clubs er alles aan doen om voorbereid te zijn.

sc Heerenveen speelt zaterdag tegen Vitesse en heeft de oranje ballen alvast goed opgepompt. "Ik kijk nu naar het veld, daar ligt een groot wit zeil eroverheen en de veldverwarming staat aan", zegt een woordvoerder tegen het Algemeen Dagblad. "Met de veldverwarming is er een goede basis en we hebben een grote veldploeg met daarin ook vrijwilligers om het veld sneeuwvrij te maken. Uiteindelijk is het aan de scheidsrechters te beslissen of een wedstrijd kan worden gespeeld."

Ook bij FC Groningen, dat zondag tegen Feyenoord speelt, worden er voorbereidingen getroffen. "We hebben de sneeuwploeg klaarstaan, maar we kunnen het nu nog niet inschatten", zegt een woordvoerder. De KNVB laat weten met de clubs in contact te zijn. "Het scheelt dat we geen rekening hoeven te houden met publiek wat naar de wedstrijden komt", zegt de woordvoerder. ,"Maar we letten ook op de veiligheid van spelers, staf en andere betrokkenen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen