Transferweekje: Malen, Ramos, nieuwe trainer PEC en Onana

6 februari 2021, 12:00

In de meeste Europese landen is de transfermarkt afgelopen maandag gesloten. Dat betekent niet dat er geen geruchten meer waren over mogelijke (zomer)transfers. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

{image[344310][right-half][]}Krijgt Sancho een Nederlandse opvolger?

Memphis Depay en Donyell Malen staan op een shortlist bij Borussia Dortmund, zo schreef de Bild deze week. De Nederlandse aanvallers zijn bij de Duitse grootmacht in beeld om Jadon Sancho te vervangen. De twintigjarige Engelse aanvaller ligt nog tot de zomer van 2023 vast bij Dortmund, maar de kans is groot dat hij komende zomer een grote transfer maakt. Afgelopen zomer was hij de hoofdrolspeler in een heuse transfersoap. Manchester United wilde hem aantrekken, maar kwam er niet uit met Dortmund. Memphis is een interessante optie voor de Duitse club, daar de aanvaller komende zomer uit zijn contract loopt bij Olympique Lyon. Wel heeft Dortmund fikse concurrentie van FC Barcelona en mogelijk ook andere geïnteresseerde grootmachten, zoals Juventus en Paris Saint-Germain. Voor Malen zal Dortmund de portemonnee moeten trekken. De PSV'er moet tientallen miljoenen kosten.

Real stelt deadline voor Ramos

De kans op een langer verblijf van Sergio Ramos in Madrid lijkt met de week kleiner te worden. Volgens Mundo Deportivo stelde Real Madrid deze week zelfs een deadline voor het ondertekenen van een nieuwe verbintenis. Daarmee eist De Koninklijke duidelijkheid voordat Real Madrid in de knock-outfase van de Champions League aantreedt tegen Atalanta. Het huidige contract van Ramos loopt komende zomer af, terwijl beide partijen de intentie hebben om te verlengen. Een deal is echter ver weg: er ligt een tweejarig contract op tafel, waarin Ramos vanwege de coronacrisis een aanzienlijke reductie van zijn salaris ziet. Het is een aanbod waar Ramos voorlopig niet mee kan leven. Real Madrid hoopt snel op duidelijkheid, zodat het bij geen akkoord direct kan doorschakelen naar de komst van David Alaba.

{image[327419][left-half][]}Bandé naar Kroatië?

Acht miljoen telde Ajax in 2018 neer voor Hassane Bandé, die met elf treffers indruk had gemaakt tijdens zijn debuutseizoen bij KV Mechelen. Ajax-supporters verheugden zich op de komst van de behendige aanvaller, maar kwamen van een koude kermis thuis. Zijn debuut in de hoofdmacht bleef tot dusverre uit, terwijl hij bij Jong Ajax geteisterd werd door blessureleed. Ook een verhuurperiode aan het Zwitserse FC Thun liep uit op een deceptie. Er moet iets heel geks gebeuren of Bandé krijgt definitief het stempel miskoop in Amsterdam, waarmee hij zich in een uitgebreid rijtje namen zou scharen. Volgens Dario Dabac, teamleider van NK Istra, tekent hij spoedig een contract bij de Kroatische club. Trekt hij daar zijn carrière uit het slop?

Feyenoord-spitsen moeten Parma redden

Parma wist dat de nood aan de man was, na een dramatisch verlopen eerste gedeelte van het seizoen. Met slechts veertien treffers was geen ploeg in de Serie A minder trefzeker, terwijl het perspectief op handhaving met de voorlaatste plaats zeer troebel was. Het clubbestuur was daarom doortastend op de markt en haalde liefst twee spitsen naar Noord-Italië, ook nog eens beiden met een Feyenoord-sausje. Jeugdexponent Joshua Zirkzee maakt het seizoen op huurbasis af in de kelder van de Serie A en werd daarmee verlost van zijn bijrol bij Bayern München. Graziano Pellè keerde terug na een lucratief avontuur bij het Chinese Shandong Luneng. De 35-jarige goalgetter zal eindelijk eens hopen op succes in zijn thuisland. Namens Lecce en Parma scoorde hij niet, bij Sampdoria bleef de teller steken op één goal.

{image[344448][right-half][]}Schorsing kost Onana ook transfer

De teleurstelling was groot bij alles en iedereen bij Ajax na de flinke schorsing die keeper Andre Onana kreeg na een positieve dopingtest. Ajax is echter niet de enige club voor wie dat als slecht nieuws kwam. Volgens verschillende Duitse media zag Borussia Dortmund Onana als topkandidaat om de bekritiseerde Roman Bürki te vervangen. Die plannen kunnen de prullenbak in, want de Duitsers willen geen halfjaar wachten voor hun nieuwe goalie inzetbaar is. Naar verluidt zouden de pijlen nu gericht zijn op Bartlomiej Dragowski, de 23-jarige keeper van Fiorentina.

Wie wordt de nieuwe trainer van PEC?

Bij PEC Zwolle is men momenteel druk bezig een opvolger te vinden voor de na dit seizoen vertrekkende John Stegeman. Momenteel is de club in gesprek met vijf trainers, waarvan de clubloze Gertjan Verbeek het meest nadrukkelijk wordt genoemd. Technisch manager Mike Willems gaf tegenover RTV Oost al toe onder de indruk te zijn van het 'interessante profiel' van Verbeek. "Hij komt uit de regio, hij past graag jeugd in een eerste elftal toe." Daarbij gaf Willems echter aan dat er nog vier andere kandidaten serieus meedingen om de functie. Supportersplatform ForzaPECZwolle weet dat het daarbij gaat om Erwin van de Looi (Jong Oranje), Henk Fraser (Sparta), Art Langeler (KNVB) en Erwin Koeman (clubloos). Spannende weken dus in Zwolle. Eind maart moet er duidelijkheid zijn, zo gaf de club al aan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen