UEFA maakt geen uitzondering; Haller speelt niet in EL

5 februari 2021, 10:42   Bijgewerkt: 5 februari 2021, 11:24

De dappere pogingen van Ajax om de administratieve fout wat betreft Sébastien Haller te herstellen, hebben geen succes gehad. De UEFA heeft aan de club laten weten dat de Ivoriaanse spits niet mag spelen in Europa. De bond heeft dus geen uitzondering gemaakt voor de Amsterdammers. Haller mist zodoende het aanstaande tweeluik met de Franse koploper Lille en mogelijk nog meer Europese duels die kunnen volgen.

'Ondanks pogingen Haller alsnog speelgerechtigd te krijgen, kreeg de club donderdagavond definitief bericht van de UEFA dat Haller niet alsnog wordt toegevoegd. Oussama Idrissi, de andere aanvaller die de afgelopen transferwindow naar Ajax kwam, is wel inzetbaar in de Europa League', meldt Ajax vrijdag via de eigen kanalen.

Voor alles en iedereen bij Ajax is het ontbreken van Haller op de lijst een drama van de bovenste plank. Met hem was Lille, dat bovenaan staat in Frankrijk, al een loodzware opgave in de Europa League geworden maar zonder de spits is het nog een stukje lastiger. Los daarvan is het voor een miljoenenbedrijf als Ajax uiteraard ook gigantisch gezichtsverlies.

In het verleden is het vaker gebeurd dat er spelers niet op de juiste wijze werden ingeschreven voor Europese competities, veelal werd er dan geen dispensatie verleend door de UEFA, maar was inschrijven pas op het eerst volgende moment mogelijk. Dat is nu ook gebleken. Dat zou komende zomer zijn in het geval van Haller, die namens West Ham United dit seizoen niet Europees speelde en dus gewoon ingeschreven had mogen worden voor de Europa League. Haller werd deze winter voor 22,5 miljoen euro overgenomen van West Ham United, mede met het oog op het restant in de Europa League.

Op zijn persconferentie ging Erik ten Hag donderdag al in op de kwestie. "Haller is ongelofelijk teleurgesteld, maar hij is ook realistisch. Hij weet dat de fout niet met opzet is gemaakt", zei de coach van Ajax. "Het is niet om te lachen. Dit is onvoorstelbaar vervelend voor de speler in kwestie. We hebben hem natuurlijk niet voor niets gehaald, dat heeft hij in januari ook al laten zien. Het is een administratieve fout. Hij is niet vergeten, maar het is iets met computers. Iets met een vinkje aanzetten of uitzetten, daar is iets verkeerd gegaan."

Lees ook: Ook zij waren de dupe van administratieve blunders

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen