Van der Sar over Onana: "Verschrikkelijke tegenvaller"

5 februari 2021, 13:24

Het nieuws over Andre Onana is als een mokerslag aangekomen bij Ajax. Directeur Edwin van der Sar baalt als een stekker dat de UEFA heeft besloten om de goalie voor een jaar te schorsen voor alle competities. Hij staat door de straf per direct buitenspel.

Bij de doelman werd na een 'out of competition' controle op 30 oktober vorig jaar het middel Furosemide in zijn urine aangetroffen. De schorsing geldt met ingang van heden en geldt voor alle voetbalactiviteiten, zowel nationaal als internationaal. Dat bevestigt Ajax. Op de ochtend van 30 oktober voelde Onana zich niet lekker. Daarvoor wilde hij een tabletje nemen. Onbewust slikte hij echter Lasimac, een middel dat zijn vrouw eerder voorgeschreven kreeg.

Algemeen directeur Edwin van der Sar reageert op de clubwebsite. "Wij doen uitdrukkelijk afstand van prestatie bevorderende middelen, wij staan uiteraard voor een schone sport. Dit is een verschrikkelijke tegenvaller, voor Andre zelf maar zeker ook voor ons als club. Andre is een topkeeper, die al jarenlang zijn waarde bewijst voor Ajax en erg populair is bij de fans. Wij hadden gehoopt op een voorwaardelijke schorsing of op een veel kortere schorsing dan deze twaalf maanden, omdat het aantoonbaar niet bedoeld is geweest om zijn lichaam te versterken en zodoende zijn prestaties te kunnen verbeteren."

Lees ook: Onana voor jaar geschorst wegens dopingovertreding

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen