Schmidt reageert op Onana-nieuws: "Tragisch voor hem"

5 februari 2021, 13:27

Het nieuws dat Andre Onana een jaar geschorst is vanwege het overtreden van de dopingregels was vrijdag ook in Eindhoven onderwerp van gesprek. Tijdens zijn gebruikelijke persconferentie richting de komende speelronde werd trainer Roger Schmidt gevraagd om een reactie op het Onana-nieuws. De Duitse oefenmeester kwam tevens met een blessure-update uit het eigen kamp.

"Opmerkelijk nieuws. Ik kan er moeilijk iets over zeggen omdat ik de achtergrond niet weet. Het is een geweldige keeper en ik hou van zijn stijl. Voor hem is het tragisch", reageerde Schmidt tijdens het persmoment richting de thuiswedstrijd tegen FC Twente kort op het nieuws uit Amsterdam.

De Eindhovenaren moeten het komend weekend stellen zonder zowel Cody Gakpo als Mario Götze. Verwacht werd dat de Duitse aanvallende middenvelder eind januari zijn rentree kon maken, maar die prognose was te optimistisch. Schmidt vertelde vrijdag dat Götze naar fitheid toewerkt, maar nog niet met de groep heeft kunnen trainen en derhalve niet wedstrijdfit is.

Na de 3-1 nederlaag van afgelopen weekend tegen Feyenoord heeft PSV een achterstand van zeven punten op koploper Ajax. "Het was vooraf al duidelijk dat we een perfect seizoen nodig hadden om dit seizoen mee te kunnen doen voor de titel. Dat is lastig voor een team dat in opbouw is. Afgelopen maand hebben we van AZ en Feyenoord verloren, terwijl Ajax zo goed als alles heeft weten te winnen", aldus Schmidt.

Zaterdag speelt PSV tegen FC Twente, volgens Schmidt een moeilijk te bespelen ploeg. "Voetballend één van de betere van de Eredivisie. Het verbaast me enigszins dat zij niet meer punten hebben gehaald. Twente speelt met veel intensiteit en heeft technisch vaardige spelers. Het wordt een lastige wedstrijd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen