Stekelenburg krijgt bij Ajax het vertrouwen als vervanger Onana

5 februari 2021, 14:49

Bij afwezigheid van Andre Onana is Maarten Stekelenburg de eerste doelman van Ajax, zo heeft Edwin van der Sar bekendgemaakt. De algemeen directeur van de Amsterdammers heeft het volste vertrouwen in de 38-jarige doelman, die onder de lat de voorkeur krijgt boven Kjell Scherpen (21) en Dominik Kotarski (20).

"We hebben Maarten Stekelenburg in de zomer binnengehaald als ervaren mijn. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Daarnaast hebben we met met Kjell Scherpen en Dominik Kotarski nog twee jonge keepers die het ook kunnen. Ajax is ook een club die mensen een kans geeft. De keeperspositie is lastig, want je komt er eigenlijk alleen te staan als iemand rood krijgt of fouten maakt. Maarten krijgt nu een kans en ik weet zeker dat het goed gaat komen, maar het staat buiten kijf dat we Onana gaan missen", aldus Van der Sar.

Stekelenburg keerde afgelopen zomer na dienstverbanden bij AS Roma, Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton terug bij Ajax. Sinds zijn terugkeer stond hij eenmaal in een officële wedstrijd onder de lat bij de Amsterdammers. Dat was op 20 januari in het bekerduel met AZ (0-1 winst). Sinds het seizoen 2017/18 verscheen Stekelenburg voor Everton en Ajax in slechts zes offficële duels onder de lat.

Overzicht: al het nieuws over de schorsing van Onana

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen