Jans ruikt kansen tegen PSV en ziet zwakke plek

5 februari 2021, 16:46

Na een uitstekende start van de competitie heeft FC Twente het de laatste weken moeilijk in de Eredivisie. De Tukkers wachten al vijf duels op een overwinning en nemen het dit weekend uitgerekend op tegen PSV, een van de sterkste ploegen van Nederland. Toch heeft Twente ervaring met stunten tegen de grootmacht.

Het heenduel eindigde namelijk onbeslist (1-1). Op de clubwebsite van FC Twente blikte trainer Ron Jans terug op dat duel. "In de eerste helft liet PSV ons die wedstrijd in leven, maar na de rust was de wedstrijd meer voor ons", constateert Jans. "Dat is dit seizoen wel vaker zo bij PSV, ze spelen soms wedstrijden met twee gezichten. Dan laten ze als ploeg geweldige dingen zien en vallen daarna soms terug. Daar kunnen wij niet vanuit gaan."

Jans verwacht dat zijn ploeg onder hoge druk komt te staan, nadat PSV een dramatisch verloop van januari kende. "In die fases moeten wij kijken of we gebruik kunnen maken van de ruimte achter hun verdediging. Voor ons is het belangrijk dat we de overtuiging hebben, doorgaan met energie brengen en ballen veroveren. Als je dat doet krijg je ook tegen PSV kansen en kun je goals maken."

Door de matige resultaten van de laatste weken verloor FC Twente de aansluiting bij de top, maar tot een vrije val op de ranglijst leidde het niet. De Enschedeërs bezetten nog altijd de zevende plaats in de Eredivisie. PSV staat tweede en dient een gat van zeven punten ten opzichte van concurrent Ajax goed te maken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen