Verbeek interessante optie voor PEC, maar 'meer kandidaten'

5 februari 2021, 17:08

PEC Zwolle is volop bezig met de invulling van de trainerspositie voor komend seizoen. De middenmoter neemt aan het einde van het seizoen afscheid van John Stegeman en zoekt daarom naar zijn opvolger. Afgelopen week lekte al uit dat Gertjan Verbeek een optie is. Hij moet echter concurreren met enkele collega's.

Technisch directeur is gecharmeerd van Verbeek, geeft hij toe in gesprek met RTV Oost. "Ik vind Gertjan een interessant profiel hebben. Hij komt uit de regio, hij past graag jeugd in een eerste elftal toe. En ik kende hem helemaal niet. Hij is van buiten gekomen, dus niet van Adriaan Visser of mij, maar van andere vijf mensen die de gesprekken voeren. Dus we gaan gewoon met hem in gesprek, want we kennen hem helemaal niet en dat was een goed gesprek."

Verbeek vecht met vier andere trainers om de klus in Zwolle. De 58-jarige oefenmeester heeft met onder meer Heracles, SC Heerenveen, Feyenoord, VfL Bochum en Adelaide United een uitgebreid cv. Vorig jaar nam Verbeek ontslag in Australië. Sindsdien is hij clubloos, maar werk heeft hij genoeg. Zo staat hij wekelijks langs de lijn als analyticus van ESPN.

Stegeman is bezig aan zijn tweede seizoen in de Eredivisie. Afgelopen seizoen vocht hij nog tegen degradatie, dit jaar gaat het met de dertiende plaats voorlopig uitstekend.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen