Crystal Palace dolblij met middenvelder Riedewald

5 februari 2021, 18:42

Jaïro Riedewald zette afgelopen woensdag zijn krabbel onder een vernieuwd contract tot 2024 bij Crystal Palace. Het is de ultieme beloning voor geweldige weken voor de oud-Ajacied, die na een lange gewenningsperiode eindelijk onomstreden is bij de Londense club.

De inmiddels 24-jarige middenvelder verkaste in 2017 naar Crystal Palace, nadat hij was doorgebroken bij Ajax. In Amsterdam debuteerde hij al op zeventienjarige leeftijd, maar tot een basisplaats leidde het niet. Ook bij Crystal Palace moest hij lang wachten op zijn kans, geeft ook trainer Roy Hodgson aan. "Hij kwam naar de club als een centrale verdediger, maar we wilden hem veranderen in een centrale middenvelder", stelt Hodgson op de clubwebsite.

"Dat kostte tijd, maar hij bleef geduldig en professioneel. Hij werkte hard op de training en klaagde nooit. Hij heeft het zó goed gedaan, dat hij bij ons mocht blijven." De Engelse oefenmeester is onder de indruk van zijn professionaliteit. "Alle ontwikkelingen die hij heeft doorgemaakt, heeft hij volledig aan zichzelf te danken."

Riedewald speelde afgelopen week een grote rol, door met zijn treffer tegen Newcastle United bij te dragen aan de 2-1 overwinning. Het was alweer de achttiende keer dat hij in actie kwam in de Premier League dit seizoen. Daarmee heeft hij nu al zijn totaal van vorige jaargang (zeventien duels) overtroffen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen