Opmars Go Ahead duurt voort, TOP Oss haalt uit

5 februari 2021 – Go Ahead Eagles blijft de weg omhoog inzetten. De subtopper in de Keuken Kampioen Divisie herstelde zich op bezoek bij FC Eindhoven (0-2) knap van de 1-3 nederlaag tegen FC Volendam van vorige week. Op die zeperd na is Go Ahead al sinds begin december ongeslagen in de competitie. Ook TOP Oss deed goede zaken tegen Jong AZ.

Opmars Go Ahead duurt voort, TOP Oss haalt uit

Kort voor rust opende Sam Beukema van grote afstand de score. Daarmee hielp hij zijn ploeg aan de overwinning, die over de streep kon worden getrokken nadat Antoine Rabillard de tussenstand na een uur spelen had verdubbeld. Go Ahead toonde met de zege maar weer eens aan een gevaarlijke outsider voor promotie te zijn. De ploeg bezet momenteel de zesde plaats en heeft evenveel punten als nummer vier NAC. De Bredanaars komen echter dit weekend nog in actie.

TOP Oss - Jong AZ: 6-0
Nee, veel werd er de laatste weken niet gelachen in Oss. Met vier nederlagen op rij was de start van 2021 uiterst teleurstellend te noemen. Jong AZ diende als perfecte remedie en incasseerde een keiharde tik in Brabant. Niet Mart Remans was met zijn hattrick hoofdverantwoordelijke, maar dat werd de schlemielige Jorn Berkhout van de Alkmaarse beloften.

Al na vier minuten werd de jonge verdedifer namelijk van het veld gestuurd, met een rode kaart. Kort na het eerste fluitsignaal haalde hij zijn directe tegenstander neer, die daardoor een scoringskans werd ontnomen. Het leidde een eenvoudige avond in voor TOP. Naast de drieklapper van Remans was Philippe Rommens tweemaal trefzeker. De Belg zorgde met een heerlijke afstandsknal voor het hoogtepunt van de wedstrijd, die dankzij Livio Milts een slotstuk kreeg.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd