Heracles verslaat Fortuna in strijd om linkerrijtje

5 februari 2021, 22:05

Heracles heeft de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard met 0-1 gewonnen. Op een slechte grasmat had Fortuna Sittard de meeste kansen en het meeste balbezit, maar gingen de Heraclieden met de overwinning aan de haal. Heracles stijgt zo naar de negende plek en Fortuna blijft voorlopig op de elfde plek staan.

Beide ploegen hadden een geweldige maand januari achter de rug zich waarin ze zich definitief vestigden in de middenmoot. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden beide ploegen evenveel punten, maar was het doelsaldo van Heracles iets beter. Toch was het thuisploeg Fortuna Sittard dat beter begon aan de wedstrijd. Na twee minuten kreeg Mats Seuntjens de bal voor zijn voeten na klaarleggen van Sebastian Polter, maar hij schoot hard in het zijnet.

Vlak na rust was Fortuna dichtbij de gelijkmaker. Na een goede aanval hakte Lisandro Semedo de bal op Seuntjens die vervolgens recht op keeper Blaswich schoot. Na twee grote kansen voor Rienstra had Burgzorg de 0-2 voor Heracles op zijn voeten. Na een counter verzuimde hij om keeper Yanick van Osch te verschalken en zo bleef de spanning in de wedstrijd.

Ondanks verwoede pogingen lukte het de thuisploeg niet om te scoren. Spits Sebastian Polter was er een kwartier voor de wedstrijd het dichtste bij. Na een afvallende bal uit een corner volleerde de Duitser de bal keihard op de lat. In het laatste kwartier parkeerde Heracles de bus voor de goal in de hoop Fortuna van scoren af te houden en slaagde daarin tot het laatste fluitsignaal.

Daarmee komt er een einde aan de goede reeks van Fortuna Sittard en lijkt Heracles de weg naar boven definitief te zijn ingeslagen.

Opstellingen en beoordelingen:

Fortuna Sittard: Yanick van Osch 5, Lazaros Rota 6.5 (Arian Kastrati –) , Martin Angha 6, Roel Janssen 6 (Dario van den Buijs –) , George Cox 6.5, Ben Rienstra 5.5, Zian Flemming 6, Tesfaldet Tekie 5.5 (73. Emil Hansson ), Lisandro Semedo 6.5, Sebastian Polter 6.5, Mats Seuntjens 6.5

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6, Tim Breukers 7, Marco Rente 6, Robin Pröpper 6.5, Giacomo Quagliata 6 (79. Mats Knoester –) , Luca de la Torre 7, Ismail Azzaoui 6.5 (63. Orestis Kiomourtzoglou 6), Lucas Schoofs 6 , Ahmed Kutucu 6.5 (63. Adrian Szöke 5), Rai Vloet 7 (88. Teun Bijleveld –), Delano Burgzorg 7 (79. Jeff Hardeveld –)

Man of the match: Rai Vloet

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen