Knokkend Bayern maakt geen fout in titelstrijd

5 februari 2021, 21:56

Bayern München heeft opnieuw goede zaken gedaan in strijd om de Duitse landstitel. Met een 0-1 overwinning op het Nederlander-loze Hertha BSC nam Der Rekordmeister een flinke voorsprong op de concurrentie, die dit weekend nog wel in actie komen.

Een blik op de topcompetities geeft een uiterst opvallend beeld. Liverpool dat punt na punt verspeeld en richting de Engelse subtop zakt, Juventus dat een Houdini-act nodig heeft om de titel alsnog te prolongeren en Paris Saint-Germain dat verrast wordt door Lille en Lyon... Nee, van de topclubhegemonie is dit seizoen nog weinig over. Wie zich tóch wekelijks wil verheugen op een flinke portie vanzelfsprekendheid, doet er verstandig aan de televisie op de Duitse competitie af te stellen.

Want ondanks een matige start aan de competitie dendert Bayern München dit seizoen als vanouds door de Bundesliga. Ook Hertha BSC ondervond het aan den lijve, al hield het lange tijd knap stand. De Berlijnse ploeg, waar Deyovaisio Zeefuik, Daishawn Redan en de geblesseerde Javairo Dilrosun niet bij de selectie zaten, mocht lange tijd hopen op een stunt. Kingsley Coman opende na 21 minuten de score met een van richting veranderd schot, maar daarna stokte de Beierse productie.

Zelfs superspits Robert Lewandowski kon het Berlijnse verzet niet breken. Dien ene treffer van Coman was echter genoeg voor de overwinning. Daarmee vergrootte Bayern het gat met naaste achtervolger RB Leipzig tot tien punten. Leipzig speelt echter morgen nog tegen Schalke. Desondanks lijkt de titel dit jaar toch echt naar Bayern te gaan. Opwindend is het niet, knap des te meer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen