Volendam onderuit tegen Excelsior, ruime zege Roda

5 februari 2021 – FC Volendam blijft kwakkelen in de Eerste Divisie. De Noord-Hollanders waren vorig seizoen uiterst stabiel, deze jaargang schommelt de vorm hevig. In eigen huis ging het onderuit tegen het minstens zo wisselvallige Excelsior (0-2). Daardoor zag Volendam concurrent Roda JC dichterbij komen, nadat de Limburgers ruim wonnen.

Volendam onderuit tegen Excelsior, ruime zege Roda

Vorig seizoen was de ploeg van Wim Jonk nog de sensatie van de Keuken Kampioen Divisie en gold het als belangrijke outsider voor promotie. Dit seizoen valt er vaak geen peil te trekken op de Volendammers. De ene week haalt het uit met ruime cijfers, de andere week komt het niet tot scoren en verspeelt het punten. Zoals vanavond tegen Excelsior, ook al zo'n wisselvallige ploeg.

Het was Reuven Niemeijer die de bal in de slotfase binnengleed en daarmee de drie punten richting Rotterdam liet gaan. De tweede treffer, van Mats Wieffer, zorgde in blessuretijd voor de beslissing. De Kralingers stijgen daardoor naar de tiende plek, terwijl Volendam de zesde plaats uit handen moest geven. Concurrent Go Ahead Eagles won namelijk wél.

Roda JC Kerkrade - Jong PSV: 5-1
Het zal Volendam ineens heet onder de voeten worden, want ook achtervolger Roda JC pakte de volle buit. tegen Jong PSV haalden de Kerkraders genadeloos uit: 5-1. Patrick Pflücke werd met twee treffers de gevierde man. Ook Thijmen Goppel, Fabian Serrarens en Danny Bakker verschenen op het scoreformulier.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd