Vloet heeft onderling duel met Memphis: "Meer scoren dan hij"

5 februari 2021, 23:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met de enige treffer van de avond schoot Rai Vloet Heracles opnieuw naar de drie punten. De Almeloërs stegen daardoor naar het linkerrijtje in de Eredivisie, een fraaie klassering die het voor een groot deel dankt aan de inbreng van Vloet. Het geheim van de 25-jarige middenvelder? Een wedstrijdje met beste vriend Memphis Depay.

De steraanvaller van Olympique Lyon staat dit seizoen op elf goals. Wekelijks zal hij gemotiveerd worden door een onderlinge wedstrijd met maatje Rai Vloet, die dit seizoen op negen goals staat. "We hebben een onderling duel, inderdaad", aldus Vloet voor de camera van de NOS. "Ik wil er meer scoren dan hij. We bellen elkaar iedere dag, soms wel vijf uur."

Daarin krijgt Vloet, die in de jeugd van PSV met Memphis speelde, regelmatig tips van de topvoetballer. "Hij heeft heel veel vertrouwen in mijn kunnen en geeft soms aanwijzingen wat ik moet doen. Waar dat over gaat? Dat ik vertrouwen in mezelf moet hebben en rustig moet blijven."

De pas 25-jarige Vloet legde een bijzondere route af. Via PSV, SC Cambuur, FC Eindhoven, NAC Breda, het Zwitserse FC Chiasso, Frosinone, STVV en Excelsior belandde hij deze zomer bij Heracles, waar hij indruk maakt. "Ik heb inderdaad een aparte weg gelopen. Maar ik heb heel veel vertrouwen in mezelf."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen