Haller reageert op inschrijvingsfout: "Helemaal niet rancuneus"

6 februari 2021, 08:30   Bijgewerkt: 6 februari 2021, 08:51

Sébastien Haller heeft voor het eerst gereageerd op de fout bij de inschrijving waardoor hij zijn deelname aan de Europa League deze seizoenshelft aan zijn neus voorbij zag gaan. Vanzelfsprekend baalde de spits flink van het nieuws, maar hij maakte daarbij geen verwijten. "Iedereen kan een fout maken", luidde de reactie van de Ajacied.

"Ik was natuurlijk erg verrast en boos toen ik wist dat het niet mogelijk zou zijn om mijn teamgenoten te helpen in de hele Europese competitie en niet alleen tegen Lille", was de eerste reactie van Haller in gesprek met De Telegraaf. "Iedereen kan een fout maken en vandaag betaal ik de prijs. Dit is het leven en we kunnen er niets aan doen, behalve vooruitgaan. Ik ben helemaal niet rancuneus en voel me zelfs een beetje slecht voor wie de fout maakte."

Op zijn start bij Ajax blikte Haller in hetzelfde interview gematigd tevreden terug. "Het had slechter gekund dan met twee doelpunten en vier assists te starten." Tegelijkertijd vindt de spits ook dat het beter had gekund. "Al focus ik me niet zo heel erg op mijn eigen statistieken. Ik ben een spits, dus dan houden goals en assists je altijd wel een beetje bezig. In mijn hoofd heb ik een minimum target, maar dat spreek ik niet uit, want dan staat het in alle headlines en moet ik me elke week verantwoorden. De overwinning blijft het allerbelangrijkst. In de titelstrijd is elk punt er één."

Haller gaf aan dat de recordtransfersom die voor hem betaald is een 'enorme boost' is voor zijn zelfvertrouwen. Dat vertrouwen liep een deukje op in de Premier League. "Voor het systeem waar West Ham United in speelde, had ik meer snelheid nodig. Ze speelden met één iemand voorin. Ik pas niet in het huidige profiel van de club. Het enige wat ik mis - en daar baal ik soms van - is net die extra snelheid. Als ik die zou hebben, was ik een heel bijzondere speler geweest."

"Het is een heerlijk gevoel dat ik kampioen van Nederland kan worden", zei Haller tot slot over zijn transfer naar Ajax. "Het geeft extra druk, maar ook power. Het is de eerste keer dat ik de kans krijg om voor de landstitel te strijden. Dus is het van belang gefocust te blijven en nu alle wedstrijden te winnen, zodat de laatste wedstrijden de stress niet kan toeslaan. Een buffer zorgt voor ontspanning. Ik ben pas sinds kort bij Ajax, maar ik zie het al als mijn taak om iedereen scherp te houden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen