Vlap weerlegt kritiek en is klaar om te 'knallen' in Bundesliga

6 februari 2021 – Voor Michel Vlap was dit seizoen niet veel speeltijd weggelegd bij Anderlecht. Het voormalig toptalent van sc Heerenveen moest op zoek naar een oplossing en kwam zo terecht bij Arminia Bielefeld, de huidige nummer zestien van de Bundesliga. Voor Vlap ging daarmee een droom in vervulling.

Vlap weerlegt kritiek en is klaar om te 'knallen' in Bundesliga

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Het was altijd een droom voor mij om in de Bundesliga te spelen", zei Vlap in gesprek met de NOS. "Een fantastische competitie met schitterende stadions en uitzonderlijk goede fans, die er nu helaas nog niet bij kunnen zijn. Toen deze kans zich voordeed, had ik wel meteen het gevoel dat ik ervoor moest gaan."

Waar de aanvallende middenvelder in zijn eerste seizoen bij Anderlecht nog topscorer werd met tien treffers, moest hij dit seizoen met minder minuten genoegen nemen. "Trainer Frank Vercauteren is begin dit seizoen vertrokken en Vincent Kompany heeft het overgenomen. Hij is de baas en bepaalt wie hij op wil stellen. Ik had dit seizoen graag een leidende rol op me willen nemen, maar de trainer maakte andere keuzes."

Het leidde tot de nodige speculaties in de Belgische media. Kompany zou kritisch zijn op de inzet en mentaliteit van de 23-jarige Vlap. Zelf weerlegt hij dat. "Ik heb lange tijd hard gewerkt en geef iedere training alles. Ik doe mijn stinkende best. Kompany heeft er tegen mij ook nooit iets over gezegd."

Zo kwam hij uiteindelijk terecht bij Arminia Bielefeld, waar zijn nieuwe ploeggenoot Mike van der Hoorn hem wegwijs maakt. De ploeg staat momenteel zestiende in de Bundesliga en moet degradatie zien te voorkomen. "Ik ben positief verrast door het niveau op de eerste trainingen", aldus Vlap. "Het is een ploeg die wil vechten en waar zeker ook kwaliteit in zit. Ik ben heel nieuwsgierig naar de tegenstanders en de intensiteit in de wedstrijden. We spelen komende maand uit bij Borussia Dortmund en Bayern München. Dat wordt knallen."

Zondag speelt Vlap met Arminia Bielefeld eerst een thuiswedstrijd tegen Werder Bremen. Dan, om 18:00 uur, kan de middenvelder zijn debuut voor de club maken.

Reacties

Bundesliga

gerelateerd