Karsdorp denkt nog niet aan EK: "Zo werkt het niet"

6 februari 2021, 09:46

Via een omweg groeide Rick Karsdorp dit seizoen alsnog uit tot een vaste waarde bij AS Roma. Nadat hij in 2017 de overstap maakte van Feyenoord naar de Italiaanse topclub, was hij in Rome vaker geblesseerd dan hij bij de selectie zat. Nadat zijn tijdelijk terugkeer naar De Kuip vorig seizoen geen enorm succes werd, is het des te opmerkelijker dat hij juist dit seizoen wel doorbrak.

"Om eerlijk te zijn keerde ik deze zomer met nul verwachtingen terug naar AS Roma", begon Karsdorp in een interview met het Algemeen Dagblad. "Maar wel met hoop. Ik had twee seizoenen heel weinig laten zien bij AS Roma, maar er volgde een gesprek met de trainer (Paulo Fonseca, red.) en de clubleiding. Een voetballer voelt dan echt wel aan of een eerlijke kans volgt of niet, en dit voelde goed. Ik begon meteen in de basis tegen Hellas Verona. Dat ging goed, maar ik liep een kleine verrekking in de hamstring op. Dat kostte me drie wedstrijden, maar verder heb ik zo'n beetje alles gespeeld. Zeventien duels in de competitie, drie in de Europa League en één in de Coppa Italia."

Opmerkelijk is dat dezelfde trainer die Karsdorp nu het vertrouwen geeft, eerder akkoord wilde gaan met een vertrek van de rechtervleugelverdediger. "Het klinkt afgezaagd, maar dat is de voetballerij. Ze hebben gedacht: we geven die Karsdorp nog één kans. En ik heb het laten zien. AS Roma is anders gaan spelen (een driemansverdediging in plaats van 4-3-3, red.) en ik pas goed in dat plaatje, maar het belangrijkste verschil is dat ik topfit ben. Dat was eerder het grote probleem. Ook bij Feyenoord. Als je fysiek niet in orde bent, kun je het niet laten zien. Ik kwam nu fit van Feyenoord naar Rome. Ook het feit dat er lang niet was gespeeld door corona, had geen negatieve invloed op mij."

Met zijn huidige vorm zou Karsdorp zelfs weer kandidaat kunnen zijn voor het naderende EK, al bleef hij daar zelf nuchter over. "Ik vind het te makkelijk om daar nu iets over te roepen. Ik heb een tijdlang te weinig laten zien, maar nu ik basisspeler ben van de nummer drie van de Serie A, zou ik opeens moeten roepen dat ik in Oranje hoor. Zo werkt het niet. De laatste keer werden Dumfries en Hateboer geselecteerd. Die jongens hebben het over een lange periode laten zien." Daarom hoopt Karsdorp dat ook te doen, te beginnen dit weekend, met de topper tegen Juventus. "Dat zijn wel wedstrijden om jezelf te tonen. Ik heb te lang te weinig laten zien. Ik wil deze lijn doortrekken en als dat lukt de komende maanden, dan zie ik het wel. Ik ga niets roepen over het EK of weet ik veel wat. Ik heb drie interlands en in Oranje staan is zeker een eer, maar roepen dat het tijd wordt ofzo, daar houd ik helemaal niet van."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen