Schmidt: "Een moeilijk jaar, maar zeker geen tussenjaar"

6 februari 2021, 10:21   Bijgewerkt: 6 februari 2021, 10:31

Roger Schmidt wil het huidige seizoen van PSV absoluut geen 'tussenjaar' noemen. Zijn ploeg kende een teleurstellende 'Super January', waarin de achterstand op koploper Ajax is opgelopen tot zeven punten. De trainer wil echter nog niet opgeven.

"Een moeilijk jaar is het wel, maar een tussenjaar zeker niet", was Schmidt duidelijk tegenover het Eindhovens Dagblad. "Geen enkele prijs geven wij zomaar weg. Ondanks corona, ondanks de blessures en ondanks het schema dat we niet gewend zijn, gaan we overal voor. Dat we spelers missen, is ook geen excuus, maar wel iets waar je rekening mee moet houden. Mario Götze is bijvoorbeeld iemand die voor ons niet te vervangen is en tegelijkertijd moeten we ons richten op de spelers die we wel aan boord hebben."

In hetzelfde gesprek blikte Schmidt terug op de wedstrijd tegen Feyenoord, waarin PSV voortdurend de overhand leek te hebben, maar het uiteindelijk een lesje effectiviteit kreeg. "Het belangrijkste cijfer tegen Feyenoord is dat we de wedstrijd verloren hebben, maar als coach moet ik wel verder kijken dan dat. Ik vind nog steeds dat wij genoeg kansen hadden om te winnen. Dat onze backs soms hoog staan? Daarmee creëren we ook diepte in ons spel. Als we de bal op een bepaald moment verliezen, kunnen we centraal op het middenveld en centraal achterin wel dingen anders doen. Dat leren we van de wedstrijd tegen Feyenoord. Ik denk ook dat we zondag soms overgemotiveerd en gehaast waren. Dat zie je vaker bij een jonge groep."

Vanmiddag wacht voor PSV een kans om te laten zien wat het van die wedstrijd geleerd heeft. Om 16:30 uur trapt de ploeg af voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen