Verweij legt uit waar Ajax op inzet in hoger beroep Onana

6 februari 2021, 12:18   Bijgewerkt: 6 februari 2021, 12:47

Ajax moet zich gaan beraden over de toekomst van Andre Onana. De schorsing van de doelman, die nog een contract heeft tot medio 2022, lijkt ook ten koste te gaan van zijn transferwaarde. `Overmars kan nu zeggen: ik betaal hem geen salaris meer. Hij kan deze situatie ook gebruiken om hem te steunen en een nieuw contract te laten tekenen", aldus clubwatcher Mike Verweij. 

Dat zei hij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. In dezelfde podcast laat chef sport Valentijn Driessen weten dat hij zijn handen niet in het vuur durft te steken voor Onana. "In het voetbal wordt altijd direct gezegd: je gaat niet beter voetballen door doping. Natuurlijk is dat zo, maar het gaat om het verhaal erachter. Die gasten moeten drie wedstrijden in de week spelen, dat vergt heel veel van je lichaam. Ook mentaal kunnen spelers er moeite mee hebben om iedere drie dagen een topprestatie te leveren. Zeker bij Ajax, waar je altijd in de schijnwerpers staat en altijd moet winnen."

Mike Verweij reconstrueerde de situatie. "Het speelt al sinds eind oktober. Toen was er een onaangekondigde dopingtest, out of competition. Half november, tijdens de interlandbreak, zijn Ajax en Onana op de hoogte gesteld. Toen is hij gelijk naar de Toekomst gekomen en met de dokter naar zijn huis gegaan. Alle medicijnen werden meegenomen. Toen is gekeken waar het fout is gegaan."

Ajax gaat nog in hoger beroep en denkt kans te maken in die zaak, vervolgde Verweij. "Wat ze denken te kunnen aanvoeren, is dat de UEFA een aantal experts heeft geraadpleegd en dat zij zich het verhaal van de vergissing konden voorstellen op basis van de strips en de pilletjes. In de straf is dat volgens Ajax alleen veel te weinig meegenomen. Daarom is de hoop dat de straf wat minder wordt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen