Reddende engel Varane geeft Zidane wat meer lucht

6 februari 2021, 18:10

De positie van Zinédine Zidane als trainer van Real Madrid zal ook de komende tijd onderwerp van gesprek blijven in Spanje, maar de Madrileense formatie heeft zaterdag een nieuwe teleurstelling weten te voorkomen. Ternauwernood, want op bezoek bij hekkensluiter Huesca ontsnapte Real Madrid dankzij Raphaël Varane aan puntenverlies: 1-2.

Spaanse media speculeren al maanden over een mogelijk ontslag van Zidane als trainer van Real Madrid. De regerend kampioen van Spaanse competitie heeft een enorme achterstand op koploper Atlético Madrid en lijkt het prolongeren van de landstitel op zijn buik te kunnen schrijven. De blamage in het bekertoernooi tegen derdeklasser Alcoyano heeft de positie van Zidane ook geen gedaan.

Real Madrid kreeg vorige week een nieuwe tik te verwerken toen het op eigen terrein onderuit ging tegen Levante. Zaterdag dreigde het opnieuw mis te gaan voor het team van Zidane. Real Madrid slaagde er in de eerste helft niet in de muur van Huesca te slechten en kreeg na rust de deksel op de neus. Met een prachtige knal opende Javi Galán de score, waardoor Real Madrid in de achtervolging moest.

Het duurde niet lang voordat de schade werd hersteld. Na een vrije trap van Karim Benzema werkte Varane de bal tegen de touwen. De Franse centrumverdediger completeerde de Madrileense comeback door vijf minuten voor tijd ook zijn tweede van de middag te maken. De 1-2 zege geeft Zidane wat meer lucht, maar zijn positie zal ook na het bezoek bij Huesca wankel blijven.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen