Malen baalt van wissel: "Natuurlijk wil ik blijven staan"

6 februari 2021, 19:42

Met twee doelpunten was Donyell Malen zaterdag de grote man aan de zijde van PSV tegen FC Twente. De 22-jarige aanvaller hoopte in de slotfase zijn hattrick te completeren, maar werd een paar minuten voor tijd naar de kant gehaald door Roger Schmidt. Heel blij met zijn wissel was Malen niet. Toch toonde hij begrip voor het wisselbeleid van zijn trainer.

Het wisselbeleid van Schmidt is dit seizoen al vaker onderwerp van gesprek geweest. Vaak wisselt de oefenmeester in de slotfase van de wedstrijd belangrijke spelers. Zo maakte Malen dit seizoen in de Eredivisie nog maar vier keer de negentig minuten vol. Tegen FC Twente werd Malen na 86 minuten gewisseld.

Op dat moment maakte Malen jacht op zijn hattrick. Had Schmidt hem moeten laten staan? "Een eerlijk antwoord? Natuurlijk wil ik blijven staan. Als het kan, wil ik altijd een hattrick maken. Maar het mocht helaas niet zo zijn", reageerde hij voor de camera van ESPN. Toen hij werd gewisseld, verliet hij chagrijnig het veld. "Het was een klein beetje emotie, maar het is wat het is."

Door zijn twee doelpunten tegen FC Twente staat Malen op elf goals in twintig wedstrijden. Op de topscorerslijst deelt hij nu de derde plaats met Steven Berghuis, Danilo en Teun Koopmeiners. "Het gaat goed, ik zit er goed in. Ik heb plezier als ik op het veld sta en dat is het belangrijkste", antwoordde hij op de vraag hoe ver hij verwijderd is van zijn topniveau.

Reactie Schmidt

Schmidt werd na afloop van de wedstrijd eveneens aan de tand gevoeld over de Malen-wissel. "Hij kreeg de kans om zijn derde te scoren. Het was makkelijk om zijn hattrick te maken vandaag, hij hoefde alleen zijn voet tegen de pass van Jordan Teze te zeggen", lachte Schmidt het weg. "Hij kreeg zijn kans, de volgende keer moet hij hem maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen