Trefzekere Memphis heeft groot aandeel in eenvoudige zege Lyon

6 februari 2021, 20:45

De titelstrijd in de Franse Ligue 1 blijft onverminderd spannend. Olympique Lyon won zaterdagavond aan de hand van uitblinker Memphis Depay met 3-0 van laagvlieger RC Strasbourg. Door twee doelpunten van de international ligt de druk zondagmiddag weer bij achtervolgers Lille OSC en Paris Saint-Germain.

Strasbourg begon dramatisch in het Parc Olympique Lyonnais en stond al na veertien minuten spelen met een man minder. Adrien Thomasson kreeg in korte tijd twee oliedomme gele kaarten en de middenvelder moest het veld verlaten. Daar profiteerde de gastheer optimaal van en na een half uur waren de punten al min of meer in de knip. Memphis zette Lyon op voorsprong en niet veel later was Karl Toko Ekambi verantwoordelijk voor de 2-0. Daarmee was het verzet van het povere Strasbourg al gebroken.

In het tweede bedrijf deed Memphis, die na 72 minuten gewisseld werd, nog een duit in het zakje. De aanvaller maakte zijn 67e doelpunt van Lyon en is niemand minder van Karim Benzema zodoende voorbij op de all time topscorerslijst van de grootmacht. Memphis zal zijn pijlen echter vooral richten op de eerste landstitel sinds 2008. Lyon maakt vooralsnog een uitstekende kans en verzamelde al 52 punten. Achtervolger Lille (51 punten) punten kan zondag weer aan kop komen. Ook PSG (48 punten) en AS Monaco (45 punten) willen dichterbij komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen