Ontevreden Jans: "Het kan niet alleen van de trainers komen"

6 februari 2021, 21:03

Ron Jans was zaterdagavond na afloop van de met 3-0 verloren wedstrijd bij PSV niet mals voor zijn ploeg. De trainer van FC Twente zag zijn ploeg een behoorlijke eerste helft spelen in het Philips Stadion, maar keerde uiteindelijk met een fikse nederlaag terug naar Enschede. De komende weken verwacht de coach meer van de manschappen.

"We hadden een half uur de controle en daarna was het klaar", aldus Jans voor de camera van ESPN. "Ik heb ook in de kleedkamer gezegd dat ik toch iets mis op het veld. Het kan niet alleen maar van de trainers komen. De spelers moeten elkaar ook aanspreken, corrigeren, oppeppen, stimuleren en coachen. Bij ons is het dan te stil. Dat ze jong zijn is geen excuus."

Ook het gebrek aan doelpunten bij Danilo kwam ter sprake. De Braziliaan staat op elf treffers, maar heeft al acht wedstrijden op rij niet meer gescoord. "Vandaag hebben we de kansen niet gehad. Dat heeft ook met de kracht van de tegenstander te maken. Maar het lost niks op om met dit soort dingen in je hoofd te blijven zitten. Ik denk dat het met Danilo goed gaat komen."

Twente eindigde de wedstrijd ook nog met tien man na een domme rode kaart voor Luka Ilic. "De reactie wordt altijd zwaarder bestraft dan de aanleiding en de provocatie", vertelde Jans. "Dat hebben we vorige week bij Utrecht - PEC Zwolle ook gezien. Maar dan is het nog geen reden om zo dom te doen. Dat mag Luka Ilic zichzelf aanrekenen."

Lees ook: PSV boekt moeiteloze en ruime thuiszege op zwak FC Twente

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen