Kuijt vraagt om geduld met zowel Ziyech als Van de Beek

6 februari 2021, 21:38

Dirk Kuijt denkt dat Hakim Ziyech en Donny van de Beek nog wat tijd nodig hebben in de Premier League. Beide spelers verruilden afgelopen zomer Ajax voor een Engelse grootmacht. Ziyech tekende bij Chelsea en Van de Beek bij Manchester United. De hoge verwachtingen hebben zij bij hun nieuwe clubs nog niet kunnen waarmaken.

Ziyech begon geblesseerd aan het seizoen en kende daarna een periode waarin hij indruk maakte, maar liep vervolgens opnieuw een blessure op en heeft sindsdien zijn oude niveau niet meer gehaald. Van de Beek is blessureleed bespaard gebleven, maar wordt in de Premier League nauwelijks gebruikt door trainer Ole Gunnar Solskjaer.

"Mensen onderschatten weleens hoe groot de stap van de Eredivisie naar de Premier League is. Ik heb dat als speler zelf ervaren. Ik kan me goed herinneren dat ik daar vier à vijf maanden speelde en vijf à zes kilo afviel. Daarna kwam er wel vijftien kilo bij, allemaal spiermassa, maar dat doet nogal wat met je", vertelt Kuijt bij Ziggo Sport.

"Een speler die van een vertrouwde omgeving naar een compleet nieuwe omgeving gaat, ook nog eens in de coronatijd, heeft minimaal een half jaar nodig. Het zijn ook niet de minste spelers die daar spelen. Dat blijft lastig. Voor Ziyech, maar ook Donny van de Beek", gaat de bij Feyenoord vertrokken trainer verder.

"Ze hebben fantastisch gepresteerd in de Champions League en hebben laten zien dat ze met de absolute top van de wereld meekunnen. Dan kom je bij Chelsea of United en dan wil je dat doortrekken, maar dat heeft gewoon even tijd nodig. Als je kijkt naar de kwaliteiten van de spelers, dan ben ik ervan overtuigd dat ze er komen en een mooie periode gaan beleven als ze het geduld bewaren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen