Irritatie bij AZ: "Er is niks mis mee om af en toe boos te worden"

6 februari 2021, 21:56

AZ boekte zaterdagmiddag na twee nederlagen eindelijk weer eens een overwinning. Toch ging het na de wedstrijd tegen FC Emmen vooral over de onderlinge conflicten tussen de spelers van de Alkmaarders. Onder meer Albert Gudmundsson, Teun Koopmeiners en Calvin Stengs lieten zich daarin niet onbetuigd en dat viel trainer Pascal Jansen ook op.

"Dat komt voort uit het feit dat we mogelijkheden creëren die we niet beter moeten uitspelen", aldus Jansen in gesprek met ESPN. "Het moment met Albert is natuurlijk niet prettig. Dat heb ik zelf ook gezien. Hij werd aangesproken op een bepaalde keuze. Dat komt omdat wij beter kunnen dan wij op dat moment lieten zien. Er is niks mis mee om af en toe boos op elkaar te worden."

"Dat is voetbal. Ik was boos op mezelf en mijn teamgenoten. Daarna moesten we ook gewoon door", opperde Gudmundsson, die ook na zijn wissel zijn onvrede uitte. " Ik word niet graag gewisseld. Iedere voetballer wil altijd spelen. De trainer is de baas en hij bepaald. Daar kan ik niks aan veranderen. Ik moet gewoon de kansen pakken die ik krijg. Hopelijk worden het de komende tijd meer minuten."

Aanvoerder Koopmeiners was ook een van de hoofdrolspelers. "Het is logisch dat er irritatie ontstaat omdat wij beter kunnen en in deze periode ook beter moeten", zei de captain. "We moeten onszelf belonen. Maar het moet niet zo zijn dat we ons werk door deze irritaties niet meer goed uitvoeren. Een goed resultaat maakt veel goed, maar het is duidelijk dat er veel dingen beter moeten de komende wedstrijden."

Lees ook: Matig AZ brengt strijdvaardig Emmen verder in de problemen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen