Ziyech eerlijk: "Het gaat nog niet zoals ik had gehoopt

6 februari 2021, 22:25

Hakim Ziyech heeft in een interview met Ziggo Sport teruggeblikt op zijn eerste half jaar in dienst van Chelsea. De linksvoetige spelmaker maakte afgelopen zomer voor veertig miljoen euro de overstap naar de Premier League, waar hij de hoge verwachtingen nog niet heeft waargemaakt. "De echte Ziyech hebben we nog niet gezien, maar daar maak ik me niet druk om, want die komt er wel aan."

"Moeizaam", antwoordt Ziyech op de vraag hoe hij vindt dat zijn eerste half jaar bij Chelsea is verlopen. "Ik begon met een blessure, kwam terug en kreeg daarna weer een blessure. Het gaat nog niet zoals ik had gehoopt. Maar zoals de meesten in Nederland weten, heb ik vertrouwen in mezelf en weet ik wat ik kan, dus daar maak ik niet niet al te te druk over."

Ziyech heeft in Engeland moeten wennen. Ruim een half jaar geleden verliet hij zijn vertrouwde Ajax-omgeving. "Daar speelde ik met jongens die ik al jaren kende, dus daar heb je dan best een goede band mee. En met de jongens die ik van jongs af aan ken, zoals Quincy en Zakaria, zijn de banden heel sterk. Hier ben ik nog maar zes maanden, dat voelt niet hetzelfde."

Op het trainingsveld van Chelsea gaat het allemaal ietsje sneller dan Ziyech bij Ajax gewend was. "Ik moet zeggen dat ik het heel snel heb opgepikt. Het ging heel goed, tot ik bij de eerste oefenwedstrijd geblesseerd raakte. Toen viel ik helemaal terug en dan moet je weer in dat ritme komen. Daar kwam ik uiteindelijk in, zonde dat ik daarna weer geblesseerd raakte."

Lees ookKuijt vraagt om geduld met zowel Ziyech als Van de Beek

Ziyech speelde tot nu toe elf competitiewedstrijden voor Chelsea en was daarin goed voor één doelpunt en drie assists. De Marokkaans international kon niet in januari niet voorkomen dat Frank Lampard werd ontslagen. "Je weet dat bij een grote club, zeker bij Chelsea, dat kan gebeuren als de resultaten niet goed zijn. Het is vervelend dat ik geen bijdrage kon leveren omdat ik geblesseerd was. Maar dat is de voetballerij. Het is niet de eerste keer dat het me overkomt dat een trainer wordt ontslagen, dus ik kan ermee omgaan."

Met Lampard had Ziyech een goede relatie. "Hij was altijd nieuwsgierig hoe alles verliep met het revalideren. Als ik bij de selectie zat, dan was die relatie zoals die hoort te zijn tussen een speler en trainer", zegt Ziyech, die nu Thomas Tuchel als trainer heeft. "Sinds een week heb ik het gevoel dat wij dezelfde trainingen hebben als we bij Ajax hadden. Veel positiespel, voorheen was dat wel anders."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen