Manchester United dondert door laat doelpunt van roze wolk af

6 februari 2021, 23:01

Manchester United heeft verzuimd in punten gelijk te komen met Manchester City. Diep in de extra speeltijd van het thuisduel met Everton liep het team van trainer Ole Gunnar Solskjaer tegen puntenverlies aan. Dominic Calvert-Lewin dompelde Manchester United in rouw door in extremis de 3-3 te maken. Donny van de Beek bleef de hele wedstrijd op de bank bij de thuisploeg.

Blakend van het zelfvertrouwen trad Manchester United zaterdagavond aan tegen Everton. De Engelse grootmacht won dinsdag met liefst 9-0 van Southampton en evenaarde daarmee het eigen Premier League-record. The Saints kregen na achttien minuten het eerste doelpunt om de oren, Everton incasseerde na 24 minuten de 1-0. Een afgemeten voorzet van Marcus Rashford werd vakkundig tegen de touwen gewerkt door Edinson Cavani.

Daar bleef het niet bij voor Manchester United in de eerste helft. Met een subliem doelpunt verdubbelde sterspeler Bruno Fernandes vlak voor rust de score. De Portugees gunde zichzelf tijd op de rand van het strafschopgebied, zette een tegenstander op het verkeerde been en krulde de bal vervolgens in de verre hoe buiten het bereik van Robin Olsen.

De buit leek halverwege de wedstrijd al bijna binnen voor Manchester United, maar na 52 minuten moest de thuisploeg weer van vooraf aan beginnen. Eerst maakte Abdoulaye Doucouré de aansluitingstreffer nadat een voorzet van Dominic Calvert-Lewin via de handen van David De Gea voor zijn voeten kwam, vervolgens knalde James Rodríguez ook de 2-2 binnen.

Manchester United stelde twintig minuten orde op zaken. Een vrije trap van Luke Shaw werd tot doelpunt verwerkt door Scott McTominay. De kopbal van de Schotse middenvelder leek houdbaar voor Olsen, maar de keeper gleed uit en slaagde er niet meer in zijn hand tegen de bal te zetten. Daarmee leek de zege binnen. Leek, want in blessuretijd gaf United de overwinning toch nog uit handen. Diep in blessuretijd gleed Calvert-Lewin na een vrije trap de 3-3 binnen. Door het gelijkspel blijft United steken op de tweede plaats met twee punten minder dan Manchester City, dat bovendien twee wedstrijden minder heeft gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen