Kuyt wil volgend jaar trainer worden: "Kijk ik naar uit"

7 februari 2021, 09:11

Dirk Kuyt hoopt volgend jaar bij een club aan de slag te gaan als hoofdtrainer. De veertigjarige oud-speler vertrok vorige week bij Feyenoord, nadat hij het niet eens kon worden over de rol die de Rotterdammers voor hem in ogen hadden. Bij een andere werkgever hoopt hij zijn trainersloopbaan een goede start te geven.

"Ik wil me graag ontwikkelen als trainer", zei hij bij Ziggo Sport. "Dat wil ik vanaf volgend seizoen gaan doen, als ik daar een mooie gelegenheid voor krijg. Daar kijk ik naar uit." Na zijn actieve carrière stond hij al een seizoen bij de A-junioren aan het roer, maar een team op het hoogste niveau coachte hij nog nooit. Dit seizoen weigerde hij nog als trainer van de Feyenoord-beloften aan de slag te gaan.

Naar verluidt meldde eerder FC Dordrecht zich al aan zijn adres, maar dat bod wees hij af. Vorige week kwam er een einde aan alle speculaties bij Feyenoord. Nadat hij in 2017 zijn spelersloopbaan afsloot in Rotterdam-Zuid, deed toenmalig technisch directeur Martin van Geel hem de belofte dat hij op een dag hoofdtrainer bij Feyenoord zou worden. Daar was opvolger Frank Arnesen het niet mee eens. Hij stelde voor komend seizoen Arne Slot aan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen