Spoorboekje: Atlético en Cambuur willen koppositie verstevigen

8 februari 2021, 07:00   Bijgewerkt: 7 februari 2021, 23:52

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 8 februari.

Wedstrijden

Atlético Madrid - Celta de Vigo (21.00 uur)

FC Barcelona mag de laatste weken dan wel aan een opmars in La Liga bezig zijn, veel zal het er niet mee bereiken. Atlético Madrid walst namelijk al maanden door de Spaanse competitie en lijkt ogenschijnlijk eenvoudig op de landstitel af te koersen. Atlético won de laatste acht wedstrijden en kan tegen Celta de Vigo opnieuw een stap dichterbij het kampioenschap komen. Of steken Renato Tapia en zijn ploeggenoten daar een stokje voor?

Jong Ajax - SC Cambuur (21.00 uur)

Verliezen deed de vrijwel ongenaakbare koploper SC Cambuur dit seizoen nog zelden. Als één ploeg echter weet hoe het de Leeuwarders moet verslaan, is het Jong Ajax wel. De Amsterdamse beloften boekten eerder dit seizoen een 2-3 zege in Friesland, terwijl Jong Ajax de editie daarvoor met 1-2 won. Een heuse angstgegner dus voor Cambuur, at een voorsprong van drie punten heeft op naaste achtervolger Almere City. Blijft dat verschil in stand?

Leeds United - Crystal Palace (21.00 uur)

De Premier League-middenmootkraker, tussen de nummers elf en dertien van de competitie, zal doorgaans niet op veel Nederlandse aandacht kunnen rekenen. Fans van het Nederlands voetbal doen er tóch verstandig aan in te schakelen. Nederlander Pascal Struijk staat meestal in de basis bij de sterk presterende promovendus Leeds, terwijl Crystal Palace met Jaïro Riedewald en Patrick van Aanholt dubbel vertegenwoordigd is. Let met name op Riedewald, de laatste weken een van de uitblinkers in Engeland. Onlangs zette de oud-Ajacied zijn krabbel onder een nieuw contract tot 2024: de ultieme beloning voor zijn sterke spel van de laatste weken. 

Voetbal op tv

18.45 uur: Jong FC Utrecht - FC Dordrecht, ESPN 1, live verslag van het duel in de Keuken Kampioen Divisie

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

20:30 uur: Fortuna Düsseldorf - Holstein Kiel, ESPN 4, live verslag van het duel in de 2. Bundesliga

21:00 uur: Leeds United - Crystal Palace, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Premier League

21:00 uur: Atlético Madrid - Celta de Vigo, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Primera División

21:00 uur: Jong Ajax - SC Cambuur, ESPN 1, live verslag van het duel in de Keuken Kampioen Divisie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen