Opmars Genoa en Strootman: "Hij is een heel speciale speler"

7 februari 2021, 10:07

Genoa moest lang vrezen voor degradatie uit de Serie A, maar is de laatste weken aan een bizarre opmars bezig. Omdat het de zeges aaneen rijgt, klom het zelfs naar de elfde plaats in Italië. Zaterdag versloeg het ook het sterke Napoli (2-1). Daarin speelt nieuwkomer Kevin Strootman een enorme rol.

Strootman werd deze winter overgenomen van Olympique Lyon, waar hij niet meer in de plannen voorkwam. Trainer Davide Ballardini is dolblij met zijn nieuwe middenvelder. "Strootman is erg intelligent en nederig", zei Ballardini in gesprek met DAZN. "Hij is een geweldige aanvulling voor het team, want hij is een speciale man én een speciale speler."

Genoa won na de jaarwisseling viermaal en speelde met 0-0 gelijk tegen het sterke Atalanta. Door die dertien punten ontsnapte het uit de onderste regionen van de Serie A. De voorsprong op de degradatiestreep bedraagt nu negen punten.

Voor Strootman was de keuze voor Genoa er een voor speelminuten. Bij Marseille kwam hij alleen als invaller in actie. Daardoor verloor de ervaren middenvelder zijn vaste plek in het Nederlands elftal. Bij Genoa zal de ex-speler van onder meer FC Utrecht, PSV en AS Roma zich opnieuw in de kijker willen spelen bij bondscoach Frank de Boer, die in de vorige interlandperiode de voorkeur gaf aan Ajacieden Davy Klaassen en Ryan Gravenberch.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen