Meesterscout De Visser in diep dal: "Ik was een lopend lijk"

7 februari 2021, 10:51

Piet de Visser leeft voor het voetbal, maar kan vanwege de coronapandemie al maandenlang geen wedstrijd meer zien. De 86-jarige meesterscout van Chelsea behoort tot de risicogroep en mijdt daarom al sinds maart vorig jaar contact met mensen. Het maakt hem emotioneel.

In gesprek met de NOS bekent De Visser dat hij diep heeft gezeten. "Als je twee of drie maanden geleden gekomen was, had je hier een lopend lijk gezien. Ik zat er echt doorheen, was echt af", aldus een van de beste scouts ter wereld. "Ik kreeg geen corona, maar werd helemaal afgesloten - een jaar lang nu al - van mijn liefhebberij, mijn scouting. En van mijn kinderen op mijn voetbalschool in Ghana."

Pratend over zijn school in het Afrikaanse land kan hij niet zonder emotioneel te worden. "Ik heb echt zitten huilen van verdriet dat ik niet naar mijn jongens in de academie kon. Ik heb daar tachtig jochies van de straat in Accra. Ik mis die jongens zó ontzettend. Ik heb daar menig traantje om gelaten. Ik mis mijn jongens, ze zijn groot geworden."

Het had vooral fysiek invloed op De Visser. "Dat heeft me zo aangegrepen, dat ik steeds slechter werd. Ik verloor tientallen kilo's, had geen puf meer, mijn bloeddruk werd te laag en dat bovenop mijn kankerproblemen en mijn hartoperatie."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen